NA RUBU PAMETI

ZNASE!!!
piše: Emil Cipar

DVIJE STRANE JEDNE MEDALJE
Da su hrvatski političari udaljeni od stvarnosti …nije neka posebna tajna. Ali prave razmjere koliko su udaljeni …doznao sam tek ovih dana.
Hrvatski predsjednik ovih dana putuje Njemačkom i drži predavanja na temu „Dvije strane jedne medalje“.
Događa se to da dokoni predsjednici iz malih zemalja, koje njihovi sugovornici moraju prije susreta tražiti na zemljovidima …putuju svijetom i dijele lekcije onima koji žive u uređenim državama.
Koja je to medalja čije obje strane naš Predsjednik želi predstaviti?

Budući da ne mogu zaviriti u Predsjednikov govor …mogu samo nagađati.
Predpostavljam da je medalja Hrvatska država, a da su njene dvije strane oni koji ju predstavljaju i oni koji moraju živjeti u njoj.
O onima koji ju predstavljaju najbolju sliku dobili smo u nedjeljnom izdanju „Jutarnjeg lista“. Perverzni Davor Butković pozvao je u svoje salune vođe opozicije …uzdanice nezaposlenih, nadu svih onih koji pretražuju kontejnere da bi u njima našli nešto jestivo, ili u novac pretvorivo …i razgovarao s njima o njihovoj budućnosti.
Zoran Milanović (SDP)  i Radonir Čačić (HNS) hrabro se odazvaše izazovu.
Svugdje u svijetu socijalno najugroženije predstavlja socijalistička stranka. Idući …nešto imućniji sloj predstavljaju pučke stranke.
Tako je to valjda i u Hrvatskoj. Sveznajući hrvatski skorojević Davor Butković nije štedio ni u savjetima. Da bi razgovor prošao u kako tako podnošljivom štimungu priređena je i sitnica za jelo. I kako to odgovara u zemlji, koja je pritisnuta socijalnim nevoljama jelo je bilo više nego skromno, čak se i na energiji štedjelo, pa je servirana sirova hrana.
O-ton Davor Butković o dojmovima gospode Čačića i Milanovića: iskreno zadivljeno promatrajući dva atraktivno dekorirana tanjura prepuna sirove ribe, što su nam ih gospoda Starman, glavni chef Takenoka u Kaptol centru, i Mochizuki, glavni chef Takenoka na Radničkoj cesti, upravo donijeli na stol.
Sigurno su brojni Hrvati, koji muku muče sa računima za plin i struju to znali cijeniti i bili do suza ponosni na svoga Che Gevaru, alias Zorana Milanovića, koji im je pokazao kako se jedan borac za socijalnu pravdu ima nositi sa problemima kao što su 200 tisuća nezaposlenih, 50 milijardi inozemnog duga, sve većim siromaštvom u zemlji…
Ne bih više o perverziji. Gadi mi se prijesna riba, gadi mi se arogancija pučkih i proleterskih lidera, gadi mi se ignorancija prema stvarnim problemima u zemlji…
Ali svejedno …to je jedna strana medalje koja se zove Hrvatska. Arogantni, beskrupulozni društveni sloj jedne elite, koja živi na grbači one druge strane koja je izgubila svaku nadu da će bilo što krenuti na bolje.
Ne znam što se još mora dogoditi u Hrvatskoj da političari shvate da su prevršili svaku mjeru. Oni koji su sada na položajima tako i tako, a oni kojima se narod treba nadati da će donijeti neke promjene …o sebi ne mogu dati jadniju sliku nego što to učiniše Zoran Milovanović i Radomir Čačić u salunu Davora Butkovića, slušajući njegove perverzne savjete:
-Gledajte gospodo, to što jedete sushi upućuje da se želite zdravo i odgovorno hraniti, što je sasvim sigurno pohvalno za vaše političke biografije. Opće je poznato da sushi spada među najzdraviju hranu na svijetu, a da japanski stil prehrane, osim što je gastronomski superioran, omogućuje iznimno dug život.
Podrigujući i zalijevajući neukusne zalogaje sirove ribe …gutljajima jeftinog „mirogojčeka“, gospodin Čačić je dijelio komplimente svome kolegi Milanoviću:
-Zoran ima totalnu podršku SDP-a. Čak 90 posto SDP-ova biračkog tijela podržava Milanovića. Koliko je meni, kao političkom veteranu poznato, čak ni Ivica Račan nije uživao toliku potporu SDP-ovih birača, kakvu sada uživa Zoran.
Dvije strane jedne medalje …predstavlja naš Predsjednik u Njemačkoj. Ne znam koja medalja i koje strane misli Predsjednik. Jedna nam se predstavila u salunu Davora Butkovića, drugu srećem dnevno kod kontejnera pred zgradom u kojoj stanuje moja punica.
Možda predsjednik ima neku svoju medalju. Ako ima …onda je to samo njegova osobna igračka  i ostatka Hrvatske se ne tiče, a u njene dvije strane …Pravdu i Pravičnost …vjeruje samo Predsjednik.
Ako ljudi nemaju kruha, neka jedu suši …poručuju Zoran Milanović i Radomir Čačić, a Bertolt Brecht hrvatskog kulinarstva Davor Butković ih savjetuje najjednostavnijim mogućim argumentom:
…Međutim, ako se ne dopadnete, ako ne dobijete dovoljno birača, nećete moći učiniti ništa dobro za ovu zemlju.
Gadi mi se suši, gade mi se ljigavi današnji narodni tribuni, gade mi se cinizam i arogancija Davora Butkovića. Gadi mi se Predsjednikovo pozivanje na Pravdu i Pravičnost, gadi mi se „Opera za tri groša“ u kojoj igramo. Htio bih se probuditi i shvatiti da je sve to samo jedna ružna noćna mora.
A nije!

Otac domovine Ante Starčević je rekao:
…Tko se hrani kruhom naroda ima narodu računa davati!
E moj Ante! To je bilo nekada …tada nismo bili slobodni, suvereni i nismo imali demokraciju.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments