ISPUNJEN PONOSOM

tekst: Alfred Matijašević
foto: arhiva Hrvatskog glasa Berlin
492Stružec/ Jesmo li mentalno odradili dogođaj dodjele priznanja Brođanima iz Berlina, na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Slavonskog Broda? Dogođaj s mnogo uskličnika…

Jedno malo društvo, koje djeluje, kako u inozemstvu, tako i u Domovini – u inozemstvu je odavno postalo simbol i promicatelj domoljublja i dobroćinstva, već punih 25 godina; u Domovini u koju su toliko investirali, žrtvovali se, pomagali potrebitima, djeci poginulih domoljuba, opremali ratne bolnice, dovozili humanitarnu i svekojaku tehničku pomoć za vojsku i izbjeglo ljudstvo iz Prekosavlja, nitko skoro nije ni zamijetio.

Njih nitko nije spominjao, skoro da im se, čast iznimkama, nije nitko ni imena sjetio i ukazao na njihov rad, koji je tražio velika odricanja i predanost.

Zahvaljujući aktivnosti ovoga portala tj. njegovoga uredništva, članovi Gradskoga vijeća grada Slavonski Brod, uvidjeli su da ovo društvo već 25 godina djeluje na dobrobit stanovništva, ne samo Broda, već i unutar drugih županija u RH, a dakako i u susjedstvu preko Save – doniješe hvale vrijednu odluku o dodjeli priznanja – Grb grada Slavonski Brod – Zavičajnom klubu Brođani e.V. Berlin.

Ne ulazeći u pojedinosti humanitarnoga rada, koje su pak upisane i dokumentirane u Monografiji Brođana iz Berlina, ispunjen ponosom iako nisam  iz Broda, sretan sam što sam imao prigodu, svojim skromnim sudjelovanjem,  u društvu ovih predivnih ljudi upoznati, što to znači samozatajno i predano pomagati nekome, koga ne poznaješ, učiniti ga barem na trenutak sretnim i izmamiti pokoju suzu radosnicu ili pak smiješak zahvale na licu – kao najkraću poveznicu među ljudima …

Ponekad ni riječi zahvale nemaju toliki učinak niti mogu toliko duboko dotaknuti dušu onoga koji pomaže …

453

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments