FILIPOVE KNJIGE U PRODAJI

tekst: Sonja Breljak

Filip Ćorlukić naš je višegodišnji cijenjeni suradnik i dragi prijatelj. Uz to sve, u svojoj 93. godini, Filip je i naš najstariji suradnik.

Nekad su elektronske poruke “letjele” i više puta dnevno k Filipu u Pulu i natrag nama u Berlin, u svijet.

Posljedice nedavnog moždanog udara taj su brzi ritam razmjene zanimljivih sjećanja i inteligentnih razmišljanja i zapažanja, nešto smanjile ali ne i zaustavile.

Filip se bori sa svakom rečenicom, ali se ne predaje.…

više

NAŠI UZORI(TI)

prilog:  Sonja Breljak

O, da, ova dva čovjeka doslovce žive svoj poziv, vjeru i sve što propovijedaju. Fra Ivica Vrbić u Boliviji i fra Miro Babić u Keniji, dvojica mladih ljudi koji nam u svakom slučaju mogu biti uzorima.

U nekim dalekim dijelovima ove nam zajedničke mati Zemlje, koji nisu tako blagonakloni prema svojim stanovnicima kao ovi u kojima mi jesmo, gdje se vrijeme i život mjere drukčijim mjerilima, fra Ivica i fra Miro vode borbu sa svakim novim danom.

Kako priskrbiti, ne sebi, ne Crkvi, već najsiromašnijima, prehraniti gladna usta, zadržati sjaj u dječjim očima, održati goli život i očuvati vjeru u Božju riječ i nadu u bolje sutra i neki bolji, pravedniji, drugi svijet.…

više

SJEĆAŠ LI SE, PRIJATELJU

KUDA IDEŠ…?   1/4

tekst i foto: Dražen Radman

Sjećaš li se, prijatelju, onog poznatog i dobrog pjevača koji je prije nekoliko godina iznenada umro u svojim ranim tridesetim godinama?

Kažu da se to dogodilo zbog nesretne kombinacije nekih lijekova. Zar je baš tako morao otići?

Sjećaš li se onog momka koji je sa svojih nepunih osamnaest godina,…

više