NAJLJEPŠE ŠTO MOGU PONUDITI

tekst: Sonja Breljak
IMG_20150203_075315 (2)-Zovem se Snježana Akrap- Sušac. Pišem za  “Hrvatski glasnik” iz Kotora. Objavila sam i dvije knjige za djecu, a u pripravi je i treća.

Željela bih surađivati i s Vama te Vam šaljem nekoliko svojih tekstova. Ukoliko Vam se dopadnu, možete ih objaviti ...

Dio je to saržaja pisma naše čitateljice a s današnjim danom i suradnice. Naime, nije mi trebalo puno za uočiti kako dobro, o kako dobro, piše Snježana. Pa evo, nikad se prije tako brzo ne odlučismo za novu rubriku našeg novog suradnika. Naslov rubrike je: BOKELJKA. I uvjerena sam kako će, svojom svježinom, plijeniti pažnju.

Kratko nam o sebi napisa tek ovo: Rođena u Kotoru ( jako davno, možda prije 1, sv. rata), živim u Puli, radim kao profesor  hrvatskoga jezika u Strukovnoj školi Pula.

Ali, u tekstu naslova “Bokeljka” kojeg “preotesmo” i za naslov nove rubrike, doznajemo i ovo:

-Sama ili u društvu, u Kotoru sam uvijek bila sretna. Dovoljno mi je bilo prošetati starim gradom i „udisati“ njegovu ljepotu, osjetiti da sam dio nečega što traje i generacijama daje ljepotu koja postaje dijelom naših bića.
Prekrasni Kotor! Još uvijek ga ponosno pokazujem svojim dragim prijateljima iz drugih krajeva znajući da će reakcija biti sjaj u očima, gubljenje riječi, na trenutak, a onda bujica oduševljenja.“To je najljepše što vam mogu ponuditi“, ponosno izgovaram.

I eto, mi već ponosni na našu samozatajnu, novu suradnicu, širimo ruke svemu onom najljepšem (ili i manje lijepom) što nam može ponuditi.

Zagrabi slobodno, po izvoru sjećanja, draga Snježana!

I, dobro nam došla!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments