TRAGAČ ZA MNOGOSTRUKIM LICIMA RIJEČI

NOVA KNJIGA: Igor Divković – LIBERO LIBAR LIRA

Nakon objavljene 11. autorske zbirke lirike, Igor Divković- Vedrana se oblači (2017; IP. Lijepa riječ Tuzla), koja je, vrlo vješto i vrlo uspješno, našla svoj put do čitatelja, isti je autor, zajedno s izdavačem Nova poetika Beograd, ispratio na (službeni, auto-) put, prema čitateljima, svoju novu autorsku zbirku suvremene hrvatske lirike – Libero libar lira (2023.).

pogovor knjizi: Mato NEDIĆ

U životu općenito, a u poeziji napose, sve počinje od zaigranosti i razigranosti: od zaigranosti tijela uz tijelo, misli uz misao, riječi uz riječ. Igra je u osnovi života, u počelu. Zna to i Igor Divković koji stvara prštavu poeziju, koja poput vodoskoka, šiklja u visinu, spušta se u dubinu, raduje i oplemenjuje.

Poezija je ta, kao i svaka druga umjetnost, puna snova o sreći, želje za radošću, pokušaja za dosezanjem smisla života.…

više

MILE FAKS

ISELJENIČKE PRIČE  …Iz naše arhive …objavljeno  05. siječnja 2011.
piše: Emil Cipar

Često mi se događa da sretnem nekoga koga poznajem, siguran sam da sam ga bolje poznavao, ali sada se ne mogu sjetiti niti jednog događaja, koji bi me podsjetio …bio neka poveznica.

Tako i ovaj puta. Sjedim s društvom u jednom kafiću u Slavonskom Brodu, a nekoliko stolova dalje u svojemu društvu sjedi osoba za koju sam siguran da ju znam, da smo se sreli, ali ništa… Praznina …duhovna amnezija.

Počinje to i zabrinjavati. Jesu li stvarno moždane vijuge …

više