NO STRES ON CRES

tekst: Nataša Pecić-Janković
unnamed (19)Nakon dugo vremena opet sjedam i pišem.
Puno je vremena prošlo. Zaposlila sam se i  u godinu dana napredovala. Moj posao je dinamičan. Volim tu dinamiku jer onda zaboravljam na vrijeme i dakako, prošlost.

Rad me ispunjava i oplemenjuje, ali u granicama izdržljivog. Tako mi prolazi vrijeme. Dani, tjedni, mjeseci, godine.

Pričajući o poslu zapravo sam htjela pokazati samoj sebi i drugima da nisam beskorisna osoba i da mogu još i više.

unnamed (17)Nakon svega, ipak sam se vratila u svoj drugi grad. Već pri samom silasku s trajekta, pojavila mi se suza radosnica i osmijeh. Poznata cesta koja vodi do mjesta gdje ću u bliskoj budućnosti živjeti i raditi! Prekrasan pogled s vrha kamenjara i pregršt otočkih ovaca koje hodaju po travnjacima pazeći da ne zarastu! Dakle, na izgled lijepo pokošena trava iz koje izviruju prekrasne proljetnice u raznim bojama. Netko bi rekao –  idilično.

Kružni tok i moja nova radna okolina! Pogled s terase puca na cijeli zaljev Cresa. Čovjek ostaje bez daha u takvim trenutcima. Još kada se poklopi lijepo sunčano vrijeme!

Odlazim do stana, koji se nalazi u strogom centru grada, tik uz muzej. Stare kamene višekatnice pričaju svaka svoju priču, pa tako i ova u kojoj ću živjeti. Vidi se da je umjetnica boravila u njoj. Slike na zidovima, oslikani prozori, zanimljivo, prožeto pozitivnom energijom.

unnamed (20)Kao i  stan, i cijelo mjesto pršti od pozitivne energije. Zaključila sam da je to zbog ljudi koji žive ovdje. Kao i kuće, i svaki čovjek ima svoju priču.

Preselila sam stvari i odmah se zaputila prema poznatim mjestima, koja su bila samo moja i na kojima sam liječila dušu. To su većinom osamljena mjesta s prekrasnim pogledom na arhipelag oko Cresa.

Zastaje dah od prirodne ljepote krajolika. Sretna sam jer sam upoznala tu ljepotu i doživjela  je. Borova šuma,more i mir miješaju se u jedinstvenom mirisu koji uz spektakularan pogled liječi sve i daje spokoj duši.

U ovome gradu postoji jedna krilatica „No stres on Cres!“

Vjerujte mi,  ova krilatica ima veliko značenje.

unnamed (18)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments