SVEČANO TIJELOVO

tekst i foto: Sonja Breljak  ....foto album

124Berlin/ Lijepo, ugodno i zanimljivo bilo je na ovogodišnjoj svečanosti “Fronleichnam” ili po domaće “Tijelova” koja je kao i dugi niz godina prije, organizirana na prostranom i lijepom Gendarmenmarktu, nedaleko St.Hedwig katedrale gdje je i sjedište Berlinske biskupije.

Pozivu na zajedničko i svečano obilježavanje Tijelova, slijedili su brojni vjernici, kako oni iz njemačkih zajednica tako i oni iz misija na matenjem jeziku. Iako je na ovoj svečanosti, kao i na dosadašnjima, bilo vjernika, članova  Hrvatske katoličke misije Berlin, valja reći da je ovo prvi puta da na Tijelovo, u isto vrijeme nije i misno slavlje u HKM Berlin već su svi pozvani priključiti se zajedničkoj svečanosti, misi i procesiji u organizaciji Berlinske nadbiskupije.

009Svečanom obilježavanju Tijelova, nazočio je vrlo veliki broj svećenika, đakona, časnih sestara, vjernika, starih, djece i mladih.

Misno slavlje je predvodio berlinski nadbiskup dr. Heiner Koch.

Koncelebrirali su brojni svećenici, a potom svi sudjelovali u podjeli pričesti tako velikog broja vjernika.

Bilježimo kako zamijetismo i oveću grupu hrvatskih vjernika. Jedno čitanje na hrvatsdkom jzeiku pročitala je Antonija Grubišić.

Kod pričesti su sudjelovali i naši svećenici: fra Edvard Sokol pa župnik fra Franjo Čugura kao i stalni đakon Nikola Horst Kaya.

Misno slavlje nakon kojeg je uslijedila i procesija okolnim ulicama, glazbeno je pratio dječji zbor i zbor odraslih st. Hedwig katedrale. Orgulje je svirao Thomas Sauer a zborovima je ravnao Harald Schmidt.

283

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments