SVEČANO TIJELOVO

tekst i foto: Sonja Breljak  ....foto album

124Berlin/ Lijepo, ugodno i zanimljivo bilo je na ovogodišnjoj svečanosti “Fronleichnam” ili po domaće “Tijelova” koja je kao i dugi niz godina prije, organizirana na prostranom i lijepom Gendarmenmarktu, nedaleko St.Hedwig katedrale gdje je i sjedište Berlinske biskupije.

Pozivu na zajedničko i svečano obilježavanje Tijelova, slijedili su brojni vjernici, kako oni iz njemačkih zajednica…

više

PRVA KLUPA DO PROZORA

Nova knjiga Sonje Smolec

Uskoro, tijekom lipnja, u izdanju naklade Bošković iz Splita, iz tiska izlazi nova knjiga hrvatske književnice, i naše drage suradnice, Sonje Smolec, naslova “Prva klupa do prozora”.

O sadržaju nove knige, Sonja Smolec nam je otkrila sljedeće:

“Početak romana pisan je s dozom humora; prikazuje se odrastanje dvoje tinejdžera (Igora i Veronike) u nestandardnoj obitelji. Otac im je policajac, majka neuspjela glumica u potrazi za poslom. Veronika sanja kako će i ona jednog dana postati glumica, povodi se za majčinim ponašanjem. S vremenom se suočava s problemom prehrane jer želi biti vitka kao glumice i manekenke iz majčinih časopisa. To najprije uočava njezin brat jer uočava da hranu baca kad nitko ne gleda.

više

DVOSTRUKI ODGOJ

tekst: Marija Juračić
2-copyKažu da čovjek prvo treba pomesti pred svojim pragom. Pa, evo. Da ne bi ispalo kako u našoj kući ogovaramo samo političare, jer njih više nije vrijedno ni ogovarati, pomest ćemo pred svojim pragom.

Radi se o mom unuku, muškom djetetu osnovnoškolskog uzrasta. Kada moja kći i moj zet pričaju o njemu, mislite  da se radi o dva različita djeteta.…

više