SUSRET PRED RASTANAK

tekst: Sonja Breljak
foto: Marija Širić
021Berlin/ Kad se tamo sredinom devedesetih, priključih crkvenom zboru Hrvatske katoličke misije u Berlinu, kojeg je tada vodila časna sestra Fabiola Bobaš, neki od pjevača bijahu mu članovi već i više decenija, od početka gastarbajterske hrvatske priče u Njemačkoj koja počinje masovnim dolascima s kraja šezdesetih.

Od tada do danas, dosta toga se promijenilo. Sad sam ja članica zbora već više decenija. Časne sestre su odavno napustila HKM Berlin a zborom već niz godina ravna Matija Ćosić.

Mlada voditeljica i još mlađa orguljašica, Ana Draganović, pravi su ponos ovog zbora koji pjesmom prati nedjeljna misna slavlja u crkvi svetog Bonifacija na Mahrindammu.

Temeljit rad, druženje i zajedništvo koje vlada u zboru osjetili su i brojni svećenici koji dolaze na službu u Berlin. U tom smislu je i posljednje iskustvo s voditeljem HKM Berlin fra Franom Čugura, vrlo pozitvno.

Od početka boravka i duhovnog rada u Berlinu, fra Frano je primijetnio vrijedan rad zbora i svoju ocjenu i divljenje je više puta i prenio njegovim članovima. Fra Frano uskoro, s početka rujna, odlazi na svećeničku službu u Rosenheim.

Tim povodom, iako do rastanka ima još ponešto vremena, dok je zbor još na okupu, načiniše ugodan nedjeljni suset i druženje. Fra Frano se pobrinuo za grill a zbor za pite, kolače i salete. A svi zajedno opet, druženje uljepšaše, a čime nego li onim što najviše vole i čime i dvostruko mole -pjesmom.

Ovom prigodom, Zbor je fra Frani darovao zbornu pjesmaricu sa zajedničkim fotografijama i potpisima članova. Notne zapise duhovnih pjesama koje često pjevaju, zboraši su propratili i ovim riječima:

Poštovani i dragi fra Frano, kad ste tamo s jeseni 2014. godine preuzeli mjesto voditelja Hrvatske katoličke misije, nije ostala neprimjećena Vaša srdačnost i želja upoznati sve aktivnosti naše Misije. Vašu pažnju i pohvale radu i pjevanju, primio je puno puta i naš zbor. Vaše su nam riječi uvijek bile poticaj radosnoj molitvi kroz pjesmu.  Na svemu vam od srca i toplo zahvaljujemo. Želimo Vam dobro zdravlje i obilje Božjeg blagoslova na svim Vašim putovima. Uz želju, ponovnog viđenja.

024

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments