BOGATSTVO PRIJATELJSTVA

tekst: Slavica Jurčić
foto: Mislav Jurčić
20706392_1625595260792792_860695602_oSlavonski Brod/ Promociju knjige “Kad nema sunca, šutim”, Ilije Klindžić-Grbavca, 8.8.2017.u Gradskoj knjižnici posjećujem na poziv moga prijatelja Borislava Stipića. Sa mnom idu naše suradnice (Hrvatskog glasa Berlin, op.u.) – Katarina Pavlović, Kristina Rogić i Ivana Opačak.

Uvodnu riječ ima Ivan Stipić, koji predstavlja autora knjige a gospodin Antun Toni Bartek nam toplo i lijepo priča o prijateljstvu između njega i Ilije, koje živi pedeset ggodina.

Antun Toni Bartek priča o mladosti i životu prije domovinskog rata, priča o njihovoj suradnji u javnom i kulturnom životu dva grada koje razdvaja rijeka Sava.

Vraćaju me njegove riječi u doba moje mladosti i slika Save i mosta na njoj, sve to uz zvuke gitare Mihaela Janžića koji pjeva “Posavina Bluz”Jure Anđelića.

Dinka Kovačević recenzentica, govori tiho i nježno, ali za pamćenje. Opisuje osjećaje o gradu, rijeci, prijateljima …“Rijeka Sava, bistra pa mutna, uspavana, probuđena, uzburkana-ovdje. Tamo-more, plavetnilo, sunce,bura, valovi, nirvana.

Lektorica Ruža Vištica s ponosom, napominje i BESPLATNO, priča o pjesniku koji je omeđen planinama, rijekama, putevima i ljudima….On pokušava razmaknuti meridijane, paralele i sve vidljive i nevidljive ograde.

Mirko Ćurić predsjednik društva hrvatskih pjesnika, čita pjesme, kao i Ivan Šeremet. Vrhunac promocije je kada autor knjige Ilija Klindžić Grbavac, čita pjesmu o djetinjstvu, šamaru na vjeronauku… Svaka riječ me je sjetila na našega Emila i njegovo djetinjstvo, sve je meni to na duši i žulja me… Sjeta i tuga što mi fali prijatelj.

Na kraju se svi slikamo kao svjedoci sadašnjice, ali činimo to i za jučer, i za danas, i za sutra …da se ne zaboravi jedna promocija s dušom.

Jutro nakon promocije, mislim si, koliko sam bogata novim prijateljima ali i starima koji me bodre i vode.

Hvala im na tome!

 

20706392_1625595260792792_860695602_o

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments