MOLITVA

piše: Stjepan Poljaković
A kad bi se izredali s gozbama, Job bi ih pozvao na očišćenje. Uranio bi izjutra i prinio paljenice za svakog od njih; mislio je: „Tko zna nisu li mi sinovi griješili i u srcu Boga hulili!“ Tako je Job svagda činio.“(Job 1.5)

Biblija naziva Joba najpravednijim slugom Božjim svoga vremena, toliko pravednim da se Bog njime pred svemirom hvalio.

Kršćani često i dugo raspravljaju o molitvi. Omiljena im je tema molitva za druge i isplati li se ona uopće.

Pravednik Job nije filozofirao, nije čak ni znao što se događa na zabavama svoje djece. Job je znao što mu je dužnost: prinijeti žrtvu ili što se odnosi na nas danas, prinijeti molitvu pred lice Svevišnjega.

Po tko zna koji puta uvjerih se da je gotovo bespredmetno raspravljati s drugima. Pokušajte pratiti koliko vas drugi strpljivo i koncentrirano slušaju i bit će vam sve jasno!

Ima jedna istina koju, zaneseni u svoje mesijanske uloge, nekada zaboravljamo. Naše je da molimo i nadamo se sretnom ishodu, a Božje je da određuje vremena i detalje kako će se što dogoditi.

Job je posredovao između neba i zemlje. I mi smo u svome vremenu pozvani činiti isto. Molitva za bližnjega trebala  bi biti temelj našeg poslanja. Moć molitve je čudesna i neobjašnjiva. Moleći za druge liječimo i svoju dušu. Duh Sveti svojim svjetlom obasjava dušu molitelja i donosi neophodni mir i radost. Izazov našeg vremena je biti strpljiv i imati otvoreno srce i uho za bližnjega.

Stekoh dojam da previše razgovora počinje od: „Oni tamo…“ umjesto: „Da krenem od sebe…“

Krenemo li OD SEBE i počnemo moliti za ONE TAMO, stvorit će se mostovi i događat će se čuda neobjašnjiva ljudskom umu.

Moje je iskustvo da ne postoji uzaludna molitva. Netko i nekada će od nje imati koristi.

Zato, kad god je prilika ili potreba, molite se i budite dio lanca ljubavi, kap u oceanu dobrote!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments