DOK ŽIVO SRCE BIJE

tekst i foto: Sonja Breljak … foto album
087Berlin/ Izuzetno veselo i uz iznenađujuće potpuno popunjenu dvoranu, Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin je održala tradicionalnu Božićnu zabavu.

Već uobičajeno na ovaj dan je ulaz za članove Hrvatske  zajednice slobodan i besplatan dok je za goste ulaznica 10 eura. Kako je u tu cijenu uključena i kompletna večera i glazba, ples i zabava, nalazimo ovu ponudu vrlo povoljnom pa ne čudi da je odaziv gostiju bio, reklo bi se, najveći od kad se ovakve predbožićne zabave organiziraju.

Proporcionalno broju posjetitelja i ugođaj je bio veoma dobar. Na početku večeri čiji program je vodila potpisnica ovih redaka, riječ dvije dobrodošlice i čestitke svima, izrekla je Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice, podsjećajući da Hrvatska zajednica organizira i proslavu Nove godine za koju se već mogu kupiti ulaznice.

Potom je govorio veleposlanik RH u Njemačkoj, Gordan Grlić Radman, istaknuvši važnost iseljeništva, te vrijednost hrvatske kulture i identiteta koje treba njegovati. –Često se izjutra budim u mislima sa stihovima iz hrvatske himne: Dok mi živo srce bije …i s tim mislima se osjećam dobro. Želim vam čestitati Božić i zaželjeti vam ono što je najvažnije: dobro zdravlje i sreću, rekao je između ostalog veleposlanik Grlić Radman koji je ovoj božićnoj zabavi nazočio u društvu supruge Marijane.

Nakon toga su nekoliko recitacija izrekle Lea Mijatović i Sonja Breljak. Niz božićnih pjesama zapjevali su: Ana Magdalena Begić, Marko Bogut i Sonja Breljak.

No, najupečatljivi dojam su u ovoj večeri ostavile članice Srednjeg folklora Hrvatske zajednice izvedbom Ličkog plesa. Nagrađene su velikim pljeskom publike.

Nakon toga je glazbena palica predana Tomislavu Gelu koji je svirao i pjevao uz pratnju Dražena Podoljaka. Plesni podij je bio stalno zauzet a atmosfera dobra. Zajedno se plesalo, pjevalo, večeralo.

Uistinu, lijepa Božićna zabava u Hrvatskoj kulturno umjetničkog i sportskoj zajednici Berlin.

025

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments