POKIDANA VEZA SA SVIJETOM

piše: Marija Juračić

U ovom tekstu zeta neću spomenuti. Nije on kriv što sam ostala bez interneta. Na čudan i tajanstven način.

Naime, jednom našem distributeru plaćam mobilni internet na koji se priključujem umetanjem stika u laptop. I to je šljakalo sve do neki dan kada je moj stik izjavio da ima grešku i da me ne može konektirati.

Zovem službu za korisnike i ugodan mi muški glas govori da imam zabranu na račun. Sve sam račune uredno i na vrijeme podmirila pa se taj ugodan glas čudi zajedno sa mnom i upućuje me na njihov centar u koji moram odnijeti stik gdje će se stvar sigurno riješiti.

Ne vozi mi se baš u drugi grad, ali nema mi druge. I da ne duljim. U centru  mi rekoše da oni ne znaju tko i zašto je stavio zabranu na moj račun, jer  na njemu nema duga i iznova me upućuju da zovem službu za korisnike. Nije mi jasno zašto oni meni prepuštaju rješavanje problema i kako ću ja riješiti nešto što oni ne znaju.

Žalim za onih 100 000 mladih stručnjaka koji su odjurili iz zemlje koja puca po svim šavovima i tražim novi stik, ali mi momak objašnjava da to neće skinuti zabranu pristupa  mom računa. Na pitanje, što da radim, momak sliježe ramenima, ali me tješi da ću, bez obzira što neću imati pristup internetu, uredno dobivati račune na naplatu i opet me upućuje na telefonsku službu za korisnike pa se cijela priča odvrti još jednom.

Vidim da se neće pojaviti nikakav deus ex machina  pa tražim raskid ugovora. Dobivam dokument na kojem piše – Zahtjev za raskid ugovora s uputom da moram nazvati određeni telefonski broj i potvrditi da želim raskid.

Uzrujan i oštar ženski glas ne može razumjeti što se dešava i zašto ja tražim raskid pa i moj glas postaje uzrujan i oštar. Žena mi onda nudi da uzmem nekakvu drugu uslugu koja će biti povoljnija. Kažem joj da me ne zanima ništa povoljnije, da me zanima samo da dobijem uslugu, ali neću uzeti nikakav njihov paket dok ovaj ugovor ne raskinem.

Sada me vi pitate zašto? Pa zato što čovjek na iskustvu uči.  Da ja sada prihvatim novi ugovor, a nisam raskinula stari, tko mi jamči da neću dobivati dva računa na naplatu, a ti onda obilazi centre i službe za korisnike.

Uglavnom, iako mi nisu u stanju riješiti problem i dati uslugu, moram im za cijeli mjesec platiti uporabu interneta koju neću dobiti.

Sve mi je bliža misao da preselim s laptopom u kafić i koristim internet posve besplatno.  Pa neka mi onda tajanstven netko pokuša pokidati vezu sa svijetom!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments