ZAGREB TO ZASLUŽUJE

piše: Igor Matijašić
pozadina1Nogometaši Dinama doputovali su u Norvešku gdje će pokušati protiv Rosenborga obraniti prednost stečenu u Zagrebu (2:0) i dohvatiti toliko željenu Ligu prvaka.

Dok su čekali avion koji će ih povesti na „put snova“, novinari su pokušavali uhvatiti posljednja razmišljanja trenera i igrača uoči velikog susreta koji može „ubrizgati“ iznimnu financijsku injekciju klubu iz Maksimira.…

više

JUBILARNO IZDANJE FESTIVALA KLAPA U MAKARSKOJ

prilog: Sonja Breljak
festival klapa 2019 plakat (2)U posljednji petak u ovom mjesecu, točnije 30 kolovoza u 20,30 sati, vrijeme je za jubilarni 15. Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj.

Strastveni sam promatrač a i izvjestitelj s ove manifestacije posljednjih pet godina a od prošle godine ta moja aktivnost i uloga novinarke i urednice Hrvatskog glasa Berlin, proširila se i na medijsko pokroviteljstvo. Ponudu sa zadovoljstvom prihvatismo u razgovoru s direktorom festivala, prof. Vedranom Bubleom.

Tako ću i ove godine sjesti u koji od redova Ljetnog kina u Makarskoj i s beskrajnim užitkom, radošću, sve do suza, pratiti divne skladbe, klapske pjesme uz mandoline i gitare.…

više

´OĆEŠ LI MI IKAD OPROSTIT

Vanja Škrobica
‘oćeš li mi ikad moć’ oprostit
ča si na za’nji vijađ u svađi s menom partija
‘oćeš li mi ikad oprostit riči
ča san ih u ženskon bisu izrekla

glupa je to svađa bila:
ja san u bilo našu kamaru opiturat tila
a ti si za plavo navija …
uvik si plavo najviše volija:…

više