COVID RANGIRANJE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

piše: Marija Juračić

Neki mediji su jako zainteresirani za rad ugostiteljskih objekata pa ne prođe dan da ne intervjuiraju nekog  predstavnika ugostitelja koji ne samo da kritizira vladine mjere, nego vrlo konstruktivno daje i vlastite prijedloge.

Kao gost mnogih restorana i kafića, ne samo hrvatskih, nego onih od Moskve do Pariza i Rima, koji je velik dio svog novca potrošio na užitak koji se zove turistička usluga, mislim da u ime svih ostalih gostiju moram priložiti svoj obol sjajnoj ideji koju sam upravo čula na našoj dalekovidnici.

Naime, naimenovani je gospodin, žustri zagovornik naših ugostitelja, predložio  da se svi ugostiteljski objekti rangiraju po količini rizika koji predstavljaju za svoje goste, da se podijele na    A, B, C kategoriju, ali te kategorije se neće odnositi na kvalitetu hrane i pića, uslužnost konobara i ugodnost ambijenta, nego  na rizik od korone.

Objekt A bi gostu garantirao apsolutnu sigurnost. U B objektima bi mjere sigurnosti bile slabije, a u C, pazite ideje – gost bi sam odlučio hoće li ući u takav objekt. Nemam ništa protiv ove inovativne ideje, ali pod uvjetom da sve to bude javno i  transparentno naznačeno. Dotični nije spomenuo, hoće li u objektima skupine A ugostitelj plaćati  liječenje gosta ako se zaraza ipak dogodi ili će, kao i do sada, biti liječen na trošak države. A te troškove liječenja nitko i ne spominje. Kao da ih nema. Kao da se ne nalaze na drugoj strani vage državne ekonomije. Ako vlada, koju smatram razložnom, pod pritiskom nekih medija pristane na ovakav scenarij, onda mislim da i mi, gosti, imamo neka prava. Kako stvari ne bi ostale nerazjašnjene, jer mi se čini da logiku često potiru osobni interesi, pa gotovo sve rečeno treba crtati, predlažem da na ulazu u rangirane ugostiteljske objekte stoji jasna obavijest koja nas, goste, konzumente ugostiteljskih usluga neće dovesti u bludnju.

– A kategorija ugostiteljskog objekta

U našem objektu garantiramo da nećete biti izloženi COVIDU. Za vas kuhaju i poslužuju vas samo provjereno zdravi ljudi, a ako se zaraza dogodi, obvezujemo se plaćati troškove vašeg liječenja i sve materijalne gubitke koje ćete zbog zaraze imati, čak i u slučaju da ste već bili zaraženi kada ste ušli u naš objekt.  Naše osoblje je završilo ugostiteljsku školu i educirano je u higijenskim i zdravstvenim mjerama očuvanja vašeg zdravlja.

– B kategorija ugostiteljskog objekta

U našem objektu poslužuju vas u velikoj mjeri zdravi ljudi, a poslužuju vas zaposlenici koji su upoznati s higijensko zdravstvenim propisima.  U slučaju zaraze, ne preuzimamo nikakvu odgovornost, osim ako dokažete da ste se zarazili upravo kod nas.

– C kategorija ugostiteljskog objekta

U OVAJ UGOSTITELJSKI OBJEKT ULAZITE NA VLASTITU ODGOVORNOST!COVID RANGIRANJE

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments