KAD ZEMLJA PROGOVORI

Bugojno/ Na području Ravnog Rostova u okolici Bugojna, nastavljena je ekshumacija, nakon što su nedavno, prilikom građevinskih radova, otkriveni ljudski posmrtni ostaci.

Mi smo danas, iako nas je kiša prekidala u više navrata,  pronašli  kompletne posmrtne ostatke tri osobe. Oni će kako sam već rekao  biti prebačeni u prosekturu groblja na Prahuljama u Travniku gdje će se u idućih mjesec dana otprilike obaviti identifikacija uz pomoć DNK.

Nakon toga obiteljima će biti omogućeno da pokopaju svoje najmilije kako oni to žele, u skladu sa svojim običajima. Već sad sa sigurnošću možemo kazati da je riječ o nestalim Hrvatima Bugojna”, rekao je za bosanskohercegovačke medije, Marko Jurišić, član Kolegija Instituta za nestale osobe BiH, potvrđujući i da se potraga za ostalim Hrvatima nestalim tijekom rata, nastavlja i na drugim sumnjivim lokacijama.

Podsjećamo, bugojanski Hrvati tragaju za tijelima 19 nasilno odvedenih hrvatskih logoraša te još 16 civila.

Nakon dosadašnje ekshumacije koja je rezultirala pronalskom tri kompletna tijela,  dugogodišnja nastojanja negiranja zločina pala su u vodu jer za godinama prikrivani zločin, sada  postoje ključni  materijalni dokazi, tijela žrtava.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments