OTKAZAN SAJAM KNJIGE U LEIPZIGU

Prema priopćenju koje potpisuje Julia Lücke, glasnogovornica Leipziger Buchmesse, ovogodišnji Sajam knjige u Leipzigu je otkazan.

Leipzig/ Razvoj pandemije i s tim povezane sigurnosne mjere i ograničenja putovanja onemogućuju daljnje planiranje sajma knjiga u Leipzigu izlagačima, sudionicima programa i sajmu u Leipzigu.

Stoga se Sajam knjiga u Leipzigu, Manga-Comic-Con, Leipzig Reads i 27. Sajam antiknih knjiga u Leipzigu neće održati od 27. do 30. svibnja 2021. godine.

Umjesto toga, planiraju se čitanja uživo i prezentacije izdavača u digitalnom prostoru i na odabranim lokacijama u Leipzigu kako bi se premostilo vrijeme čekanja do Leipziškog sajma knjiga u ožujku 2022. godine.

Do nedavno smo se borili za omogućavanje osobnih susreta u izložbenim dvoranama”, objašnjava Martin Buhl-Wagner, generalni direktor Leipziger Messea. “Međutim, teški tijek pandemije ne ostavlja nam izbora. Događaj s više od 100 000 gostiju ne može se održati ako se zdravlje ne može jamčiti. Stoga smo teška srca odlučili otkazati sajam knjiga u Leipzigu, Manga-Comic-Con, Leipzig Reads i 27. sajam antikvarijata u Leipzigu. Ove godine ipak javnost neće ostati bez književnih susreta: u svibnju će biti odabran program digitalno i na mjestima za čitanje u gradu Leipzigu.”

Program odabrane literature omogućuje potrebnu fleksibilnost

U fokus serije događaja u svibnju je susret. Čitanja će biti predstavljena na digitalnoj platformi. Uz to, ovisno o situaciji s pandemijom, bit će odabrani događaji i licem u lice s publikom, uključujući dodjelu Leipziške nagrade za europsko razumijevanje i nagrade Sajma knjiga u Leipzigu.

Naš fokus je na vidljivosti. Unatoč zahtjevnim uvjetima, želimo okupiti pisce i ljubitelje čitanja ”, rekao je Oliver Zille, direktor sajma knjiga u Leipzigu. “U trenutnoj situaciji najvažnija je fleksibilnost. Našim programom želimo individualno reagirati na okolnosti. O detaljima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.”

Svi registrirani izlagači na ovogodišnjem sajmu knjiga bit će informirani o sljedećim koracima u vezi s registracijom i konceptima događaja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments