OTKAZAN SAJAM KNJIGE U LEIPZIGU

Prema priopćenju koje potpisuje Julia Lücke, glasnogovornica Leipziger Buchmesse, ovogodišnji Sajam knjige u Leipzigu je otkazan.

Leipzig/ Razvoj pandemije i s tim povezane sigurnosne mjere i ograničenja putovanja onemogućuju daljnje planiranje sajma knjiga u Leipzigu izlagačima, sudionicima programa i sajmu u Leipzigu.

Stoga se Sajam knjiga u Leipzigu, Manga-Comic-Con, Leipzig Reads i 27. Sajam antiknih knjiga u Leipzigu neće održati od 27. do 30. svibnja 2021. godine.

više

POOŠTRENE MJERE ULASKA U NJEMAČKU

Berlin/ Od danas se primjenjuju mjere zabrane ulaska u Njemačku iz zemalja u kojima se posebno proširila zarazna inačice virusa korone. U petak je Vlada donijela odluku o zabrani prijevoza zrakoplovnim, željezničkim, autobusnim i brodskim tvrtkama do 17. veljače, ali to predviđa brojne iznimke, uključujući sve Nijemce i strance koji žive u Njemačkoj, kao i tranzitne putnike i kretanje robe.…

više

PRISTIŽU RADOVI

prilog: Matica hrvatska za Ruhrgebiet

Pristižu nam radovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na novi natječaj 2020/21 “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča”. Rok slanja je do 15.02.2021.

Poseban rad koji je došao iz Travnika “Ruke moga djeda” napisala je Nives Sivro, IX.b iz Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ pod mentorstvom Sanje Ledić, nastavnice hrv. jezika iz škole iz Travnika.…

više