NE PONOVILO SE NIKADA I NIKOME

Njemačka odala počast žrtvama nasilja od prije godinu dana u Hanau

Berlin-Hanau/ Njemačka se jučer podsjetila tužnog i tragičnog događaja koji se 19.02.2020. godine dogodio u središnjem dijelu Hanau.

Naime, vođen mržnjom prema strancima, 43-godišnji Tobijas R. ubio je devet mladih osoba, osam muškaraca i jednu ženu. Potom je napustio mjesto zločina, ubio svoju majku te počinio samoubojstvo.

Tragove mržnje, ekstremne desničarske, rasističke pobude,  istraga je naknadno otkrila u osobnim stvarima počinitelja.

Spomen žrtvama ovog groznog čina, jučer je u Hanau odao i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

Tv kanal Phoenix prikazao je dokumentarnu emisiju posvećenu ovom događaju, istraživanje o povijesti, razvoju i tendencijama rasističkih, ekstremno desnih grupa i orjentacija te najpoznatije slučajeve, izraze nasilja ponukane mržnjom prema strancima i drugačijima.

Poruka je: društvo se u borbi protiv takvih pogleda i ponašanja, agresivnih izraza mržnje i nesnošljivosti, protiv nasilja i terora, mora držati zajedno i organizirano.

Najopasnije je kad ljudi šute, kad se ne izjašnjavaju, ne opiru, ne protive, ne djeluju, ignoriraju. Onda zlo raste i vodi i dovodi do tragičnih događaja i posljedica poput onih u Hanau prošle godine. Ne ponovilo se nikada i nikome!

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
Bianca
3 years ago

Poštovani Hrvati, molim vas OPROSTITE MI. Ne volim dosađivati ljudima pa vas zato molim da mi oprostite što vas podsjećam na ratnu 1992. godinu. Oprostite mi što se borim da naša djeca i mladi saznaju kako su momci u farmericama i tenisicama branili grad Vukovar. Oprostite mi što se borim protiv zaborava ratnih zarobljenika koji su u srpskim logorima bili svakodnevno divljački mučeni samo zato što su bili Hrabri Vukovarski Branitelji. Upravo na današnji dan prije 29 godina (26. veljače 1992. godine) Srbi su izvršili prebacivanje petstotinjak zarobljenika iz najgoreg logora “Niš” u logor Sremska Mitrovica. Prenosim vam samo malene… Read more »

Bianca
Bianca
3 years ago

A kak to da o hrvatima kojima se trenate svaki dam kljanati i postivati , ne nalazim ni rijeci??
Koga Vi HRANITE ??