MALA MARE O MJERAMA VLADE

piše: Marija Juračić

Kaže mi baba da sam još mala i da ne mogu, ako želim biti pametna, razumjeti politiku vlade. Ne mogu razumjeti njezine mjere jer su te mjere uperene prvenstveno protiv starkelja. Naoko su samo nelogične, a ustvari su vrlo  lukave. Tobože su pune brige za starije sugrađane, a sve se svode na smanjenje sume koja se odvaja iz penzionerskog fonda.

Ja mislim da je moja baba već jako stara pa kroz one svoje naočale svijet više ne gleda u pravom svjetlu. Zato sam samo zapisala  njezine misli, a vi sami odlučite koliko je moja baba u pravu.

-Pandemija u Lijepoj Našoj strahovito raste, a ministar šalje djecu u školu, zbog nekakve socijalizacije. Djeca se opet guraju u prepunim autobusima, a školski se uvjeti rada nisu uopće promijenili. Moja baba misli da  te mjere idu  protiv starkelja kojima i ona pripada. U našoj zemlji još mnogo  obitelji živi sa svojim roditeljima, bolje rečeno u njihovim nekretninama, pa je susret staraca i unuka u 70% slučajeva neizbježan. Zgodna prilika za širenje pandemije.

-Drugi ministar želi uvesti propis da se građani mogu testirati i u liječničkoj ili dentalnoj ordinaciji, odnosno u prostorijama u sklopu tih ordinacija. Moja baba kaže da je i ta mjera uperena protiv starkelja. Naime, umjesto da dođu u čistu i sigurnu čekaonicu, bolesnici, mahom starije osobe, ući će u prostoriju gdje čeka 50% potencijalnih koronaša. Odlična prilika za širenje pandemije.

Baba još dodaje da vlada želi uvesti obavezno tkoznakoje po redu cijepljenje za starkelje iznad 65. godine, baš za one koji mogu dohvatiti penziju. Ona se već dva puta cijepila, ali takav će propis prihvatiti samo ako joj na rever nalijepe nekakvu zvijezdu.  Nešto govori o segregaciji, ali o tome u školi nisam ništa čula pa može biti da je baba nešto i pobrkala.

Još je nešto govorila o tome da je 10% mladog, 0brazovanog stanovništva uteklo iz zemlje zbog korupcije, zbog nepotizma i krađa, a sada im je vlada, umjesto rješavanja tih problema, na udicu stavila 200 000 kuna da se vrate u istu situaciju iz koje su otišli. Ne znam ima li ta tema veze s pandemijom. Moja baba kaže da ima, jer su političke i financijske afere kod nas dosegle nivo pandemije.

4 5 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments