STARA DUŠA U RUHU AVANGARDE

Iz tiska je izašla prva zbirka haiku poezije Helene Mamić, naslova “Stara duša u duhu avangarde”.

“Prije točno tjedan dana dobila sam svoj prvi primjerak knjige kojeg sam željno iščekivala. Kako opisati osjećaje koji su me u tim trenutcima preplavili? – Ekstatično, zahvalno i blagoslovljeno.”

Ovo su riječi Helene Mamić, autorice zbirke haiku poezije naslova “Stara duša u duhu avangarde”.

Helena Mamić je jedna vrlo posebna, talentirana i duhovna osoba. Helena Mamić je liječnica, pjevačica predivna glasa i s očiglednim krativnim duhom i izričajem koji ju je doveo i do haiku poezije.  Studirala je glazbu  na ANU School of Music na Australian National University u Canberry i postigla titulu Master of Music na Australian National University u Sydneyu, a Studij medicine završila je na Sveučilištu u Splitu. Članica je komornog tria Arbor Vitae.

Zbirka haiku poezije “Stara duša u ruhu avangarde” objavljena je u nakladničkoj kući Redak iz Splita. Na 64 stranice knjige  je 200 pjesama. Prema riječima autorice, slijedi promocija zbirke u Hrvatskoj a poslije i u Njemačkoj.

Prvi haiku stih sam napisala početkom 2019. godine. Počelo je na inicijativu jedne od meni bliskih osoba koja je vrlo dobro uviđala moju inklinaciju minimalimima u glazbenom izričaju. Od tada sam napisala skoro 300 haiku stihova uključujući i dio posebne forme koju sam nazvala trokustasti minimalizam.

Moji stihovi reflektiraju društvenu zbilju, ljepotu zavičaja, borbu suvremenog čovjeka za opstanak u neobećavajućim uvjetima, nadu, vjeru i koliziju s Božanstvenim.

O objavljivanju zbirke sam ozbiljnije promislila krajem 2020. godine na inicijativu moje poznanice koja je godinama aktivna kao spisateljica. Trebao mi je još određen period za upotpunjavanje koncepta same knjige te su se u međuvremenu javili još neki novi zapisi koje sam vrlo rado uvrstila u ovu zbirku”, rekla nam je Helena Mamić.

Uz tople čestitke na prvoj zbirci, izražavamo i nadu autoricu vidjeti i njene stihove čuti uskoro i u Berlinu.

u sutonima
srce bije za misli
zagubljenog sna

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments