OBILJEŽILI DAN NJEMAČKOG JEDINSTVA

prilog: Slavica Sarkotić

Velika Gorica/ U Velikoj dvorani Pučkog Otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, uz strogo pridržavanje obaveznih epidemioloških mjera, održan je svečani program u povodu 30.  obljetnice njemačkog ujedinjenja čiji je datum 3. listopada.

Uz Gorana Beusa Richembergha, predstavnika njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, u programu koji je vođen na njemačkom i hrvatskom jeziku, sudjelovala je i Danijela Bušić.

više

MAČAK U VREĆI

piše: Dragica Trumbetaš

Koliko smo se mi u našoj državi naslušali lijepih riječi, samo u ovoj zadnjoj, od naših političara i njihovih odanih poltrona.

U lijepe ukomponirane poruke svašta se upakiralo, govorili su nam dotjerani, savršeno obučeni, glatko obrijani muškarci i tu i tamo pokoja žena.

S lijepim riječima zatvarale su tvornice, obećavao se neki novi početak nakon…

više

BIRA SE HERCEGOVKA GODINE

prilog: Nikola Šimić Tonin

Prije petnaestak dana započele su nominacije za izbor “Hercegovka godine” za 2020 godinu. Ovo je drugi po redu izbor ove manifestacije koji je osmislila i pokrenula mostarska kolumnistica, kantautorica i književnica Daniela Škegro.

Na iznenađenje svih, kao potpuno nov projekt izazvao je do tada neviđen interes u cijelom svijetu gdje god žive Hercegovci. Nominacije su stizale iz svih zemalja i sa svih kontinenata, tako da su prošlogodišnje nominacije čak ranije zatvorene jer je u rekordnom roku prijavljeno 100 žena.…

više