DRUGI INTERNACIONALNI KULINARSKI SHOW U RIMU

II Cooking show internacionalne kuhinje u Rimu

Rim/ Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim u suradnji s Udrugom Jedna musika iz Kruča 21. svibnja 2023. s početkom u 17:00 sati, Via delle Sette Chiese 101, Garbatella, Roma u župnom prostoru crkve San Filippo Neri održat će drugi Internacionalni  Cooking Show ili kulinarski show, koji je dio projekta “Hrvatski susreti u Rimu 2023.”

Projekt je to u kojem pripadnici raznih nacija pripremaju tradicionalna jela svojih zemalja. Prvi “Cooking Show” održan je u lipnju 2022.g u Rimu, a u sudjelovali su predstavnici osam država: Bosna i Hercegovina,  Italija – Molise, SAD, Australija, Bangladeš, Palestina, Rumunjska i Hrvatska.

Ove godine prijateljstva i međukulturalne razmjene kulinarski susret prijavilo se  jedanaest država. Svaka država prezentirati će dva tradicionalna recepta.

Sudjeluju : Bangladeš, BiH, Italija (Molise), Palestina, Rumunjska, Ukrajina, Madagaskar, Koloumbija, Poljska, Peru i Hrvatska.

Nakon predstavljanja tipičnih recepata, svi nazočni na ovom susretu imati će priliku  uživati u degustaciji brojnih gastronomskih specijaliteta nacionalnih kuhinja koji će biti izloženi na štandovima, moči će naučiti kako pripremiti jela s različitih kontinenata.

Prvi puta sudjelovat će na Internacionalni  Cooking Show Chef Elsa Javier i pripremati specijalitete nacionalne kuhinje Perua.

Cilj projekta je predstaviti različitosti i posebnosti internacionalnih kuhinja.

Pokrovitelji projekta : Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji, Udruga “Jedna Musika”-Iz Kruča- Molise i Zaklada Moliški Hrvati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments