IZ BERLINA NA “UGLJANSKU PLAVU NOĆ”

Pjevači i folkloraši Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin putuju s kraja tjedna na otok Ugljan gdje će sudjelovati na 10. Ugljanskoj plavoj noći.

prilog: Hrvatski glas Berlin

Berlin-Ugljan/ Sreli su se na zajedničkom gostovanju i nastupu u Italiji, u pokrajini Molize i odmah, kako  bi se ono reklo, “kliknuli na prvu”, sklopili prijateljstvo i bez slova na papiru, pjevači i folkloraši Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin i udruge Điran s otoka Ugljanja.

I evo sad rezultata tog prijateljstva. S kraja tjedna berlinski entuzijasti i čuvari, točnije čuvarice foklora i tradicije putuju u Hrvatsku, na otok Ugljan.

Naime, na poziv tamošnjih entuzijasta, članova udruge Điran, pjevači i folkoraši Hrvatske zajednice Berlin, udruge  koja je nedavno obilježila 40. obljetnicu djelovanja, gostuju i nastupit će sa svojim programom na večeri folklora, točnije, na desetoj po redu manifestaciji “Ugljanska plava noć”.

Pripremaju se nošnje, uvježbavaju note i plesni koraci, vrše posljednje priprema na generalnoj probi kako bi sve bilo spremno za put i nastup u subotu, pod zvjezdanim nebom drage domovine.

U programu 10. Ugljanske plave noći, osim pjevača i folklora Hrvatske zajednice Berlin, nastupaju i Udruga Điran, Ugljan, Folk Ru Maccature, Carpinone, KUD Bokolje, Dobropoljana, KUD Nevijana, Neviđane, KUD Kukljica, Kukljica, Udruga žena Luzor, Preko a sudjeluju i Dječji vrtić Lastavica i Osnovna škola Valentin Klarin, podružnica Ugljan, te klapa Basket. 

Sretan put, uspješan nastup i lijep susret s domovinom želimo Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin i predsjednici Karmen Meić.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments