NE MOŽE NAM KIŠA NIŠTA …

ZAVIČAJNI KLUB “BROĐANI” SUDJELOVAO NA “KIEZ INTERNATIONAL 2011.”
tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin e.V sudjelovao je na dvodnevnoj uličnoj fešti naziva “Kiez International 2011.” u organizaciji kulturnih udruga berlinske četvrti Neukölln. U ovoj tradicionalnoj manifestaciji sudjelovalo je više od četrdeset raznih, berlinskih  društava i udruženja. ” Brođanima” je ovo drugo po redu sudjelovanje na ” Kiez International”. Zabava je održana na Richardplatzu, u neposrednoj blizini Hertzbergstrasse gdje berlinski “Brođani” imaju svoje prostorije. Tako im je “Kiez International” u stvari, u susjedstvu. Posjetili smo ovu zabavu i naše “Brođane” kod njihova štanda prepoznatljiva po bojama hrvatske zastave. A na štandu …Ivan, Neda, Barica, Ivan, Liza, Marina, Dragan … Podijelili su bezbroj  ‘Živjeli!” s veselim posjetiteljima zabave koji su rado kušali kruškovac, pelinkovac ili pak julišku a pod rukom još uz to ponijeli po koji informativni i promidžbeni turistički prospekt Lijepe naše.
Na obližnjim binama  naveliko  se pjevalo i plesalo. Zabava je potrajala dva dana. I naši su “Brođani ” bili u svom elementu. Prikupljeno je opet nešto sredstava za njihov rad, za koju od budućih dobrotvornih akcija. Unatoč promjenjivom vremenu kojemu su prkosili i po kojemu se jedino mogao zapjevati poznati napjev: Ne može nam kiša ništa …!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovana Sonja

Hrvatski kluboviod u iseljeništvu..od uvjek su uz domaće.. bili pojačani dodatni promicatelji hrvatskih specijalitetai promotori hrvatskog turizma.
Kada bi ih netko prepoznao iz hrvatske politike.. te im dao logističku pa i moralno podršku.. mogli bi i više.

Josip Mayer
12 years ago

Svaka čast Brođanima

a što bi vama kiša… kako se navodi … uz kušnju dobrog ….vina, kruškovac, pelinkovac ili pak julišku da se izdržati.
Uz lijepe snaše glazbu i pajdaše i ako vrijeme ponekad moči i još kad se sakupi od toga svega po nešto i za društvo i za drugoga pomalo koristi.
Svima se lijepo vidi, a što drugo kazati nego da se i dalje tako nastavi možda ponekad se dogodi i još ljepše i bolje bez velikog napora i manje kiše.

Lp-jm