LOPATA

KAJ GOD!!!
piše: Ivek Milčec

Znate,  stariji,  koje žene znaju reči da smo završili “bečku školu” lijepog i kavalirskog ponašanja, osjetljivi smo kad vidimo da žena radi a muškarac pokraj nje …stoji. Tak sam i ja, pred neki dan, na telki videl kak naša vrla premijerka Kosor v ruki ima lopatu punu žitke, betonske mase koju s “predizbornim”osmijehom baca u nekakvu rupetinu koja bi trebala predstavljati stvaran, a ne samo  simboličan, početak gradnje nekakvih radova.
Kaj ne bi lepše zgledalo da je korpulentni ministar Čobanković, koji je sa smiješkom promatral svoju šeficu, primil lopatu i s betonom napunil sve rupe i iskopine. Na taj način pokazal bi da je pravi kavalir i da je, definitivno, u svakome trenutku spreman primiti se, ak treba i ozbiljnog posla.Pogotovo sada kad je ostavil cigarete i postal nepušač. S kulenom bu malo teže išlo jer dim cigareta puhneš v zrak, ali dobar kulen ili švarglu nemreš samo tak- otpuhnuti.
Nekad se je, pogotovo za vrijeme raznih petoljetki, desetljetki i drugih propagandnih jugo-udarničkih akcija, slikalo udarnike s punim tačkama zemlje, šljunka, pijeska ili betona pa mi današnje slikanje HDZ-udarnika s lopatom zgleda kak zabušavanje i ruganje planu i programu bivše kumrovečke partijske škole koju je (s uspjehom) završila velika većina starijih hadeze kadrova a među njima i aktualna predsjednica naše Vlade

Znate, pogotovo me smeta kaj nisu u svoju školsku spremu napisali da su godinu, dvije ili tri pohađali i diplomirali na Visokoj partijskoj kumrovečkoj školi gdje su mnogi od njih prvi put u životu jeli poznata zagorska jela: krvavice sa zeljem, štrukle i tijenku gibanicu. Jasno, boravak, školovanje i klopu plačal je radnik i seljak, ali “dragovoljno i iz ljubavi” prema drugu Joži koji je u svoju komrovečku klet znal dopeljati rasne ljepotice “svih naših naroda i narodnosti” da bi mu one i” praktično” potvrdile da bez “bratstva i jedinstva”nema ni seksa. Kaj god! Kad smo već kod lopate nekak sam skeptičan jer to je ručno oruđe koje služi za grtanje i premještanje zemlje i čega sipkoga pa sam mišljenja da je pred tv-kamere trebal stati bivši financ-ministar Šuker kojemu bi lopata, zasigurno bila premala pa bi sjel za mješalicu s betonom s kojem je, uostalom, otvoril početak radova na autocesti Zagreb-Sisak.
Inače, u ovoj koalicijskoj Vladi u kojoj HDZ-a vodi glavnu riječ a HSS i ostali partneri samo klimaju glavom, ima dosta ministara koji se, iako to nije njihov resor, smatraju ekspertima za gradnju, kopanje i zidanje pa bi bilo grehota da u ovoj priči ne spomenem bivšega ministra obrane Vukelića koji je do svojega sela dao izgraditi suvremenu cestu koja završava, kao i mnogo toga u Hrvatskoj-nigdje!
Veliki graditelj je i aktualni ministar Kalmeta, kojega posebno nerviraju novinari a da ih se čim prije riješi rabi uvijek jednu te istu prostu rečenicu… “ne znam ništa!” Nekak me to podsjeća na djetinjstvo kad nas je mama znala ukoriti i pitati…. “tko je imal prste v pekmezu” …a mi smo joj, hineći dječju nevinost znali reči… “mamice, mi nismo” ili nek pita stariju braću jer mi smo mali i bezgrešni.
Kaj god!

Znate, dalo bi se još puno toga napisati o našim vrlim dužnosnicima, ali mnogi su već otišli na “zasluženi” godišnji odmor pa ih ne bumo smetali u plovidbi našim plavim Jadranom i uživanciji u plodovima mora. Pogotovo ak su ispod peke! Mnogi su, zacijelo, već zaboravili na misterioznu jahtu “Malo vitra” pa bi nas, obične šljakere i smrtnike, zanimalo da li već krstari i s kakvom posadom. Bivšeg kapetana dr. Ivu ovoga ljeta očekuje “plivanje”na suhom a” luksuzni” brod kodnoga imena “Salzburg” zamijenit  će, za koji dan, manje luksuznim, jednokrevetnim čamcem “Remetinec”. Uostalom, ak ima Boga i pravde, treba svima kojima se dokaže da su imali prste u pljački narodne imovine odmjeriti primjerene kazne i poslati ih na dugogodišnji prisilni rad a ne im dozvoliti i omogućiti lagodan zatvorski život s jednokrevetnom ćelijom, televizorom i internetom.

Kad je prije nekoliko dana imenovana predsjednica Vlade, Jadranka Kosor donijela odluku da će se parlamentarni izbori održati 4.prosinca tj. na sv. Barbaru, postal sam srdit i poslal  k vragu HDZ-i njegve koalicijske pijune. Zakaj? Zato, kaj tog dana moja žena slavi imendan, kad je navek puna kuća čestitara, prijatelja i gostiju i kaj nam se izbori ne uklapaju u proslavu sv. Barbare.
Poznato je, da je Kosoričin koalicijski partner Joža Friščić svojedobno rekel da bi se parlamentarni izbori trebali održati između berbe i svinjokolje, ali  premijerka ga očito nije posluhnula ili je zaboravila na jugotradiciju da su se pajceki klali na komunistički praznik, 29.novembar? Vište kak se neke stvari brzo zaboravljaju, pa se bojim da i glasači zaborave kaj im je sve HDZ-a sa svojim koalicijskim partnerima u svoja dva zadnja mandata priredil a sve nas i naše potomke zadužil za desetke milijardi eura i dolara. Takozvana Kukuriku koalicija s SDP-a na čelu je alternativa sadašnjoj vlast pa zakaj joj ne pružiti šansu jer gore od ove situacije u kojoj je Hrvatska danas nemre biti. HDZ-ove provjerene i zastarjele floskule da je lijeva opcija nekakva “crvena”opasnost  priče su za laku noć na koje, na žalost, mnogi nasjednu pa ponovno biraju one iz čije stranke su potekli oni koji su pod istragom policije, DORHA i USKOKA a kojima, ak im se dokaže krivnja, treba odrezati primjerene zatvorske kazne.

Unatoč čestitarima i imendanskom slavlju,  žena i ja na kratko bumo napustili kuću i izašli na biralište jer sve drugo bilo bi KAJ GOD!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Na drugu stranu onaj tko se drži prvi posla drži se i gospodarstva i privrede u ovom smislu i ako ne već uvjek.
Bila je to primjerka RH gospođa Jadranka Kosor pa …Kaj god si…. momentalno netko mislio o njoj.

Lp-jm

Josip Mayer
12 years ago

Dragi moj Ivek Milčec

Vaše članke uvjek sam rado čitao danas nam se pruža prilika da ih čak i kojeg prokomentiramo.
Pravi đentlimen uzme ženi lopatu iz ruke dok još nije započela radovima.
Zakaj to naš ministar Čobanković nije mogao učiniti,možete si i sami premisliti,vjerojatno on ima kost u trbuhu pa se ne može sagnuti tako nisko.
A da se i nisko sagne on bi se poklonil uz put svojim građanima a to vjerojatno valjda nikako nebi htio.
lp-jm