HRVATSKI JEZIK …ONLINE

 PISMO ČITATELJICE IZ MAĐARSKE
Naša čitateljica Judita Šanta -Jakimovski iz Segedina u Mađarskoj piše nam ovako:- Zovem se Judita Šanta – Jakimovski. Predajem na Institutu za slavistiku Segedinskog sveučilišta,u Mađarskoj. Osim toga držim sate hrvatskog jezika kao privatni profesor. Ovim Vam se pismom obraćam jer sam pokrenula jedan internacionalni website na kojem su, između ostalog, date informacije o mogućnostima online učenja hrvatskog jezika. U Mađarskoj već nekoliko godina predajem hrvatski jezik i online.

više

MORE RIBA I UMIRANJE

Piše: Jadran Šantić Šangarelo
Kako svaki dan čitan barenko dva dnevna foja u zanje vrime nisan sigur jeli ja to razumin ča čitan oli mene i cilu Hrvasku niko jebe u zdrave možjane. Svugdi na svitu se na sva zvona govori da judi moraju jist više ribe jerbo je riba najzdravija a napose u konbinaciji sa pravi maslinovin ujen i dalmatinsko mediteranskin začiniman.

Je prav za prav mi Dalmatinci radi tega živemo duje i zdravije a…

više

“BISTRA” GLAVA

piše: Mirko Omrčen
Mnogima koji napadaju Vladu očito nedostaje mozga izjavio je nedavno ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović.  On tom izjavom nije aludirao samo na službenike Crkve već je sve one koji kritiziraju Vladu označio kao stvorenja bez mozga, ali i dao do znanja da kritika u Hrvatskoj nije dobrodošla i poželjna.

Pojam kritika dolazi iz grčkog  krino- krinein pod čime se podrazumijeva razmatranje, prosuđivanje. Primjerice označava  ocjenu i analizu postupaka, umjetnost procjene ili stavljanje u …

više