ZVIJEZDE U KOSI NAŠE EVELIN

NAZOČILI SMO IZVRSNOJ GENERALNOJ PROBI OPERETE “ORFEJ IZ PODZEMLJA” BERLINSKE STAATSOPER U KOJOJ NAŠA EVELIN NOVAK NOSI PRVU GLAVNU ULOGU
piše: Sonja Breljak
Berlin/ –
Čast nam je pozdraviti Vas …mame, tate, tetke, bake, prijatelje i ljubitelje opere i operete među Vama …rekao je predstavnik Staatsoper na početku generalne probe “Orfeja iz podzemlja” u Schiller Theatru gdje je ova operna kuća dok traje obimno renoviranje njena matičnog zdanja u Unter den Linden. Na ove riječi …osjetih se počašćenom, da Mi …ja  u ime Vas, našeg Hrvatskog Glasa Berlin …uistinu poput kakvih članova obitelji …iščekujemo s velikim uzbuđenjem ovu berlinsku generalnu probu, važan ispit prije premijere u petak, 16. prosinca u 19, 30. Ne bez razloga je to uzbuđenje. Naime, prva je to glavna uloga naše Evelin Novak kao članice ove ugledne berlinske operne kuće. Podsjetimo, naša sopranistica je provela dvije godine kao stipendistica berlinskog Opernstudio, izabrana u uski krug   njegovih polaznika od strane slavnog dirigenta Daniela Barenboima. Po isteku angažmana u Opernstudio Evelin  Novak je nastavila s angažmanom u Staatsoper. I evo …nedugo potom …u vrijeme kad i naša mlada operna pjevačica  promišlja o daljoj budućnosti i novim angažmanima …tu je glavna uloga i izgledi i za brojne druge u budućnosti.
Ne bi to začudilo i iznenadilo nakon viđenog na sceni u vrijeme generalne probe “Orfeja iz podzemlja” Zablistala je Evelin Novak u ulozi Eurydice. Zablistala je cijela njena pojava, glas, glumačke sposobnosti. Sve je dotaklo publiku. I Evelin može biti ponosna na urađeno. Uz Orfeja, Plutona, Jupitera, Styxa i Juna …Corneliusa Obonya, Stefana Curta, Bena Beckera, Gustava Petera Woehlera, Hansa-Michaela Rehberga i Irende Rindje … glazbenu pratnju Staatskapelle Berlin i izvanredan zbora Staatsoper, ostvareno je na novi, suvremeni, duhovit i publici dopadljiv  način ovo poznato djelo Jasquesa Offenbacha.
U publici je sjedila i naša ugledna glazbena pedagoginja Dunja Vejzović, svojevremeno profesorica Evelin Novak. A ni kolege, hrvatski glazbenici u drugim opernim kućama u Berlinu, nisu propustili svojim dolaskom dati potporu našoj sopranistici. Uvjereni smo kako će premijerna izvedba u petak zaraditi velike ovacije publike. Mi smo imali čast na izvedbu baciti pogled i prije tog važnog dana.
Listam program Staatsoper u godini 2012-toj. “Orfej iz podzemlja” imat će brojne izvedbe tijekom godine. Mi našoj Evelin od srce čestitamo. Žarili su nam se dlanovi od pljeska. I srce jače kucalo od ponosa.
Dohvatio sam nebo i zvijezde u kosu skrio …logo je koji stoji na programu  Staatsoper za iduću godinu. Može se reći kako se upravo  to dogodilo našoj predivnoj Evelin. Staatsoper je predajući joj u ruke glavnu ulogu Eurydice, pokazala kako je uočila njene velike mogućnosti i nagradila njen rad otvarajući pred njom vrata za buduća važna ostvarenja u ovoj  opernoj kući.  Evelin Novak je zasluženo dohvatila nebo i skrila zvijezde u kosu …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments