JASLICE

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević
Stružec/ I tako …dođe Božić! Pripala mi čast ove godine napraviti jaslice u selu. Unuk se zabrinuo, zbog kratkog vremena i nepoznatog terena. Župnik je okrenuo oltar i tako mi napravio previše mjesta, za ono malo figura, koje smo prije par godina kupili u Berlinu. Krenula sam u kupnju većih, ali u gradu ne nađoh niti jedne, pa mi ništa drugo nije preostalo, nego nešto smisliti i jaslice ukrasiti s onim što imam.
Kamen iz vrta za brdo, mahovinu sa stabla na pod, slamu po podu, svjetlo u jaslice i plavo platno sa zvjezdicama za pozadinu i na kraju bršljan za ukras svega. I gotovo.
Žene iz KUD-a uz pomoć muških, su dobile zadaću u susjednom selu, našoj župi, napraviti jaslice s lutkama veličine ljudi u narodnoj moslavačkoj nošnji. I uspjele su posve. –Predivno, svi su rekli. Pa prosudite sami.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marica Krstić
Marica Krstić
12 years ago

Bravo Marice, jaslice su napravljene vrlo lijepo. Bršljan je ukrasio cijelu postavu.Žao mi je što nisi u to ugradila svoju sliku Betlehema.Moje čestitke na kreativnosti i krasnom rezultatu tvoga rada-preljepim jaslicama.Svima želim Blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu. Marica.