ODLAZAK GLUMAČKOG BARDA

In memoriam: Mustafa Nadarević (02.05.1943. – 22.11.2020.)

Ja u ovim godinama preferiram komediju, i ako me neko pamti po Izetu, neka pamti, meni je tako svejedno po čemu će me pamtiti. Može vam zvučati smiješno, ali ja sam optimista i gledam daleko u budućnost, pa kolika god ona bila, i onda mi je svejedno po čemu će da me pamte. Na kraju, ne moraju me ni pamtiti. Najvažnije je da me ne pamte po zlu.” (Iz nedavnog intervjua)

prilog: Slavica Sarkotić

“Kod amidže Idriza”. Meni je ovo jedan od najboljih filmova koje sam gledala u životu. A Bog mi je svjedok da sam ih gledala bezbroj.

I ima u njemu ona zadnja scena koju zbog autorskih prava više ne možemo podijeliti, i u toj sceni svi se okupljaju i mire, oni do maloprije posvađani i oni koji jedni druge ne razumiju i iznosi se jelo i svi ostavljaju svoje poslove i dolaze, a u pozadini je ova pjesma (“Malo je malo dana”).

više

PISMO GRADU NA VUKI I DUNAVU

tekst: Sonja Breljak
govorni prilog emitiran je u prvom satu emisije Hrvatima izvan domovine HRT-a 19.11.2020.

Kad mi se s početka prošloga tjedna javila Ivana Perkovac, urednica Glasa Hrvatske, nisam se previše iznenadila.

Naime, suradnja Hrvatskog glasa Berlin i Glasa Hrvatske, međunarodnog programa HRT-a, posebno radijske emisije Hrvatima izvan domovine, traje već prilično godina.

Stoga, kad se netko od kolega ovog programa, primjerice Tatjana Rau, Majda Ivković ili Ivana Perkovac, jave pismeno ili telefonski, već znam kako ih zanimaju pojedine teme iz iseljeništva.…

više