PRIJATELJIMA

Stiglo nam pismo iz Vukovara. Tamo žive Željka i Željko Sabo. Željko je gradonačelnik Grada a oboje su naši prijatelji. Upoznasmo se prije koju godinu kad su berlinski Hrvati, točnije Savez hrvatskih društava Berlina koncert naslova Blistava noć klasike posvetili Vukovaru. Svjedočili smo i potresnom sjedočanstvu Željka Saba o ratnim danima, o Vukovaru, o Gradu iz prošlosti, današnjosti, budućnosti, njegovim snovima. Sad u pismu …eh, da, pritisnuti uza zid. Za takve slučajeve i postoje prijatelji u koje se vjeruje i uz njh stoji.

-DRAGI PRIJATELJI! ŽAO MI JE ŠTO OVAJ PUT MORAM SLATI PORUKU BEZ SLIKE ILI LIJEPIH STIHOVA, VEĆ RIJEČI ISPRIKE ZBOG SVEGA ŠTO NAS JE (MISLIM NA SVOGA SUPRUGA) U OVA TRI DANA  SNAŠLO I NA NOVINSKE NAPISE O NJEGOVOM NAVODNOM LOPOVLUKU I KRAĐI NOVACA OD SIROMAŠNE DJECE, KAKO BRUJE SVI MEDIJI.

OVIM PUTEM SE NE OPRAVDAVAM OD NAPISA IZ MEDIJA, JER KADA SE NETKO OPRAVDAVA POSTOJI  SUMNJA DA JE TO I UČINIO, VEĆ ŽELIM SAMO REĆI VAMA  PRIJATELJIMA, POZNANICIMA I SVIMA OSTALIMA  SA KOJIMA SE DOPISUJEM I KOJI NA NEKI NAČIN IMAJU ZNAČAJ U MOM I NJEGOVOM ŽIVOTU, DA SMO ISTI, DA JE SVE IZREČENO LAŽ I DA SE NE MORATE STIDJETI ŠTO NAS POZNAJETE.

ŽELIM POSEBNO NAGLASITI DA NAM JE OBOMA NAJVAŽNIJI SUD I MIŠLJENJE ONOGA KOJI NAS JE STVORIO, OTKUPIO I SVE DRŽI U SVOJIM RUKAMA, A ŠTO SE TIČE LJUDI IMA I DOBRIH I LOŠIH. NA KRAJU SVEGA SVATKO ĆE ODGOVARATI ZA SVOJA DJELA.

U SVAKOM ZLU IMA I DOBROGA.

ZLO JE TO ŠTO ONI KOJI SU GA POKUŠALI REKETARITI KROZ NOVAC, POLOŽAJE, STANOVE I OSTALE STVARI NISU USPJELI I KORISTE SVA SREDSTVA MODERNE TEHNOLOGIJE DA GA OCRNE I UNIŠTE,  A DOBRO ŠTO ON JOŠ VIŠE GORI ZA SVOJ GRAD, ŠTO SU SE POKAZALI KOJI SU NAM PRAVI PRIJATELJI I NA KRAJU ŠTO ĆE BOG IPAK POKAZATI TKO JE TKO I NA KRAJU SVE IZVESTI NA DOBRO. PRAVDA JE SPORA ALI DJELOTVORNA.

SVE VAS LIJEPO POZDRAVLJAM I  ŽELIM BLAGOSLOVE U ŽIVOTU.

ŽELJKA SABO

A na pismo iz Vukovara, proslijedih i odgovor:

Draga Željka, dragi Željko,

što se tiče prijatelja, budite mirni. Ako su prijatelji, tu su i dalje, razumiju sve i bez puno riječi. Ako nisu, onda nije ni šteta ako ne razumiju. Meni je drago da Vas oboje poznajem, nemam se namjeru nigdje i niti pred kim radi toga stidjeti niti prijateljstvo zanijekati. Oboje Vas srdačano, jako, jako srdačno pozdravljam. Čuvajte svoje zdravlje, sve ostalo će biti kako to dragi Bog bude želio. Mislim da poslije kiše uvijek dolazi sunce. Pružam prijateljsku ruku. Sonja Breljak

 

UREDNICA

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sanja
sanja
10 years ago

čudi me otkud vam pismo nije poslano na ćirilici,jer je očito izbjegavano reći da je g.Sabo u besramnoj koaliciji sa SDSS-om kojeg predvodi zločinac Vojislav Stanimirović.