KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Sjaj i bijeda Rešetara” objavljen 20. rujna 2012. godine.

Lidija
/21. 09.2012./ Uvijek je bilo konkurencije kada jedna institucija pripremi u malome mjestu dešavanje ovoga ranga. Onda se “veliki” itekako osjećaju malima pa svojim nakaradnim iznošenjem informacija žele uništiti ljepotu samoga susreta. Lijepo je naglašeno da su prisutni afirmirani pjesnici i pjesnici amateri., mada dobro znamao da su među nama bili i hrvatski književnici i književnici iz dijaspore. Samo iz Njemačke su bili gospodin Zdravko Luburić i gospođa Malkica Dubeč. Umjesto da se daje podrška i širi medijima ovakov događaj želeći da svakom godinom bude što jača i veća manifestacija, nađe se uvijek osoba “novinar”koja vrijeđa i organizatore i nas pjesnike koji smo prisustvovali samom događaju. A događaj je bio akademski i na nivou. DOBRO JE ZNATI !

 

Jadran Šantić Šangarelo/Pročitavši pomno Emilov uradak i komentar gospođe ili gospođice Lidije nisam nogao odoljeti a da se ne javim sa svojih par skromnih rječi.U načelu imaju pravo i Emil i Lidija jer sa jedne strane po emilovu bi skup u Rešetarima treba biti upotpunjen sa jačim imenima pjesnika pisaca i inih kulturnih radnika širom svijeta a potomaka našeg naroda. Mislim da je 15 godina u nizu trebalo biti dosta da se susreti nazovu uspješnima a potreba internacionalizacije ne samo da podiže rejting več i obogačuje vrijeme kojemu gledateljstvo i slušateljstvo posvečuju ulazeči u tajne stihova i proze.Ne stavljam se u obranu Emila jer Lidija ima pravo da tamo neki “novinar” zna sve ogaditi i krivo prikazati no ja smatram da je Emil poslao jasnu poruku da smu u svijetu mnogi uspješni a da nas u svome dvorištu nitko nezna i ne cijeni pa da bi na tome trebalo poraditi. Toliko od mene skromnog spisatelja kojemu je jako žao zašto se pisana riječ u svim oblicima ne širi među nama a busamo se u prsa sa višestoljetnom kulturom, nažalost danas je upravo malo te kulture

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

Svaka čast organizatorima osobno ne vidim da je riječ o njima..već je riječ više, o Hrvatima u dijaspori,u koju granu spada i hrvatsko iseljeništvo,iz čega je još jednom kristalno vidljivo da se još uvjek o njima u njihovoj rodnoj domovini Hrvatskoj..pre malo zna i piše..sa čime se oni bave poslovno i kreativno..književno i umjetnički ..a to je veliki gubitak.Za to se nemoramo međusobno svađati..ni prepirati jer to već i ptice pjevaju na grani..već bi se i zidovi okrenuli..dok se naši političari jednom sjete..i prepoznaju da im iseljenički,umjetnici,pjesnici i književnici..nemogu biti od viška..kuda li naškoditi..Isto tako kao što im nemože biti… Read more »

Ante Karacic
11 years ago

Cestitam Lidiji na tekstu.Sto posto je u pravu. Ovakva dogadjanja u malim sredinama su vrlo pozitivni.Njih organiziraju ljudi koji nisu placeni za to.Nasuprot onima koji su na drzavnim jaslama a ne cine nista.Jos reze na amatere kada nesto naprave. Tko to placa i koliko to kosta to nije toliko bitno. Sigurno je pozitivnije i manje kosta od gradnje beskorisnih arena po velikim gradovima. Sto se tice kvaliteta ucesnika moze swe reci bili su trenutno najbolij jer dosli.To nije skok u dalj pa se lako moze utvrditi tko dalje skoci.Ja se nebi nikada upustao u polemiku koji je pisac bolji jer… Read more »