VRIJEME LJUBAVI

piše: Sandra Marelja Muić
Koliko god dana godina donese sa sobom, uvijek će se naći više onih koji su nam ružni i sivi, onih koje nam je teško nositi.  Kako smo samo ljudi, krvavi i živi ispod tanke kože, s iznimnom lakoćom ćemo sve doživjeti kao teško i pomisliti …samo neka prođe, neka dođe kraj ove odvratne godine, neka dođe Božić i sve će biti opet dobro.
Zašto će baš tada sve biti dobro i život najednom bolji i lakši, obrazloženja nema …osim ako ne pogledamo u naše srce, ali ne širom zatvorenih očiju, nego onako  nepatvoreno i s dječjom iskrenošću.  Biti će dobro baš taj dan …jer ćemo se osvijestiti od jurnjave i navodnih termina i obaveza koje moramo i ne smijemo propustiti, dok propuštamo život i trenutke radosti i pažnje s onima koji nam taj život čine.

Mi, koji imamo taj iznimni privilegij živjeti u morskom gradu Zadru koji odiše spokojem i ljepotom na svakom uglu, imali smo još jednu priliku uživati u tradicionalnom božićnom koncertu klape Intrade u povijesnom prostoru Arsenala koji su Mlečani izgradili u 16. stoljeću kao prostor za skladištenje oružja. Ljubitelji i neljubitelji ove vrste glazbe, svi ujedinjeni u radosti druženja i sreći koja dolazi iz čistog srca i zadovoljstvu što to možemo podijeliti s prijateljima i svima nazočnima.

Nevjerojatna je lakoća i emocije s kojima gospodin Bralić pjeva o radosti i sjeti, o životu i promašajima, o nadanjima i ljubavi …sve nam to servira u dva sata pjesme, sve nas to opije i otrijezni u jednom trenu, donese spoznaju da je sve to život i da je svaki dan Božić,  jer je Božić uvijek i samo u srcima ljudi, a vrijeme ljubavi je cijele godine.

Neka Vam svima, ovom predragom uredništvu i prekrasnim suradnicima i dragim našim čitateljima, mir i sreća caruju cijelu godinu u srcu, a blagoslov nade i snaga ljubavi budu svaki dan uz Vas. Lijep pozdrav iz Zadra.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivek Milčec
Ivek Milčec
11 years ago

Draga kolegice Sandra,želim tebi i tvojoj obitelji sretnu i uspješnu Novu 2013 godinu!Jasno,od tebe očekujem i nadam se, da ćeš u novoj godini za HG Berlin napisati još puno vrlo kvalitetnih,aktualnih i rado čitanih tekstova iz hrvatske svagdašnjice.

Josip Mayer
11 years ago

Draga Sandra i vama svima u Hrvatskoj tako i u Zadru.. lijep pozdrav na relaciji, Berlin – Stuttgart. Ovo posebno odvajam Nevjerojatna je lakoća i emocije s kojima gospodin Bralić pjeva o radosti i sjeti, o životu i promašajima, o nadanjima i ljubavi …sve nam to servira u dva sata pjesme, sve nas to opije i otrijezni u jednom trenu, donese spoznaju da je sve to život i da je svaki dan Božić, jer je Božić uvijek i samo u srcima ljudi, a vrijeme ljubavi je cijele godine. Sada ste me na nešto podsjetili. Prvi puta sam izravno slušao uz… Read more »