SLOBODAN ODGOJ

Dražen Radman
Jedna baka je na blagajni supermarketa i na redu je da plati. Iza nje u redu stoji jedna mlađa žena s nestašnim sinom od 9 ili 10 godina.

Sin stalno gura majčina kolica koja već 5-6 puta udaraju baku po nogama.

Baka se okreće prema dječaku moleći ga da je prestane udarati. No, on kao da je nije ni čuo, nastavi gurati kolica opet udarajući baku. Ona se zatim okreće njegovoj majci pa joj govori:

“Zar ne možete reći vašem sinu da me ne udara?”

Mlada gospođa, bez uzbuđenja – hladno odgovara:

“Ne! Moja metoda odgoja mu dozvoljava slobodu da radi što god želi, sve dok do njegove svijesti ne dođe da to što radi drugima nije ispravno. Znanstveno je dokazano da je ta metoda daleko efikasnija!”

U redu iza dame s djetetom stoji jedan momak od nekih 20-ak godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu marmelade. Kad je dama završila s objašnjavanjem svoje metode odgoja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese cijelu teglu marmelade mladoj dami na glavu. Bijesna i van sebe, dama se okrene mladiću da će mu nešto savim oštro reći, ali ju je momak preduhitrio i sasvim hladnokrvno rekao:

“Oprostite, gospođo, nemojte se nervirati. Ja sam vam odgajan slobodno, baš kao i vaš sin. Ni meni, eto, neke stvari još nisu došle do svijesti…”

Uto se starica veselo okrene prema blagajnici govoreći:

“Molim vas, stavite ovu teglu marmelade na moj račun!”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ALE
ALE
11 years ago

ETO-TAKO,BAŠ TAKO

zoks
zoks
11 years ago

hvala