PREBRZO JE PROŠLO

MOJI ENGLESKI DANI
piše: Ana Kolak
Eastbourne/ Kad sam se pred Božić vratila iz Engleske u Berlin bila sam jako uzbudena! Dugo nisam bila kući i prijateljice kao i moja obitelj, jako su mi nedostajali.

Na aerodromu su me čekali tata i moje sestre i donijeli su mi pitu koju je spremila moja baka, čemu sam se …nakon engleske hrane …jako veselila!

Odmah sutradan sam bila na koncertu Crvene jabuke, ciijeli tjedan sam se probala naći s prijateljicama i uživala opet biti u velikom gradu i kod kuće.

Božić je bio blizu što znači da sam provela puno vremena na “Weihnachtsmarktu”, u šopingu da kupim poklone i  išla izabrati bor.

Na Badnju večer smo moja obitelj i ja bili na polnoćki a nakon toga su nas u kući čekali pokloni. Cure iz Engleske zu mi pričale da je to kod njih malo drugačije: u Engleskoj se na Badnju večer iznad kamina objese velike čarape takozvane “stockings”. Osim toga, ostavljaju se keksi i mlijeko za Djeda mraza. Po noći Santa Claus stavlja poklone u te “stockings”.  U jutro se oni otvaraju a božićni ručak  …”christmas lunch”  … bude tipično …s puretinom, “christmas pudding” i “christmas crackers” (unutra su mali pokloni).

Tako je i moj Božić s obitelji u Berlinu bio jako lijep ali je prošao prebrzo!

27.12. smo se mama, tata, moje dvije sestre i ja spremali za veliko putovanje …krstarenje za Dubai, Oman, Abu Dhabi i Bahrain. Bili smo užasno umorni pošto je trajalo sveukupno 18 sati da stignemo u Dubai. Kad smo došli odmah smo poskidali debela jakete zato jer je tamo bilo 20 stupnjeva toplije!

Bili smo u najvećem šoping centru na svijetu, vidjeli vatromet za Novu godinu u Abu Dhabi-u i uživali u toplom vrijemenu. Vratilli smo se 04.01.13 u Berlin. Tamo sam još iskoristila sve što mogu prije no što sam se 07.01. opet vratila ovdije u Eastbourne.

Ta tri tjedna što sam bila kući su stvarno prebrzo prošla! I moje prijateljice ovdje su isto bile malo tužne pošto se sad opet mora ućiti. Već su blizu za njih vrlo važni testovi. Pošto sam ja ovdje samo za jednu godinu i po svojoj volji, te “exams” na kraju godine nemaju neku važnost za moju školsku budućnost. Ipak, mislim …ne bi bilo loše da i ja dobijem dobru svijedodžbu na kraju godine tako da se i ja trudim.

Već za dva tjedna imam produženi vikend i koledž je zatvoren tako da ću doći u Berlin na par dana. Tome se i jako veselim pošto će jednoj od mojih najboljih prijateljica biti rođendan i ići ću na koncert prljavog kazalista!!

Lijep pozdrav iz Eastbourne-a!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments