S PJESMOM DO USKRSA

Sonja Breljak
Berlin/ Nakon obreda Velikog četvrtka kojem je nazočio neveliki broj vjernika, Veliki petak je ispunio klupe crkve svetog Sebastijana gdje je sjedište HKM  Berlinu.

Obred se sastojao iz dva dijela. Prvog u kojemu se čita i pjeva Muka Isusova po Ivanu. Puk je pažljivo pratio čitanje i pjevanje u kojemu su sudjelovali: fra Petar Lubina, česti berlinski gost, inače poznati mariolog, urednik časopisa Marija iz Splita, te fra Rade Tolić, berlinski dušobrižnik. Sve je glazbeno i dramaturški upotpunila  i muška  klapa Berlin.

U drugom dijelu obreda Velikoga petka, vjernici i svećenicu su ljubili križ. U cjelokupnoj večeri svoj su doprinos, uz klapu Berlin, dali i DueDeni, ženski vokalni sastav kao i mješoviti zbor HKM Berlin koji inače pjeva u crkvi na Mehrindammu.

U subotu, 30. travnja je, u crkvi svetog Sebastijana,  uskrsno Bdijenje u 18 sati ( takozvana Dječja polnoćka) i 23 sata.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
11 years ago

“SRETAN VAM VUZAM”

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN VAM USKRS I USKRSNI BLAGDANI..
čitateljima,svima u stvari onima koji nas čitaju te nam se javljaju iz svi strana, Hrvatske Europe i Svijeta.. i uredništvo HGB..i da ih proslavite u miru i božjem raspoloženju zajedno s svojim najmilijima i najdražima u obitelji,.. rodbinom i prijateljima.Kao i svima onima sretan put i povratak..koji putuju za Hrvatsku ili se nalaze bilo gdje na putu.

Eto to bi bila svima moja iskrena srdačna čestitka.