IZ STARINE DONESEN ZAVEŽLJAJ POEZIJE

Tiskana je nova zbirka poezije Marka Jareba, naslova “Pjevaj dušo moja”.

Uz grafičku pripremu i tisak izdavačke kuće Redak, objavljena je zbirka poezije “Pjevaj dušo moja”, autora Marka Jareba. 

O zbirci iz pera autora: “Sve pjesme u ovoj zbirci su poslane na Uredništvo portala „Hrvatski glas Berlin“. Od njih četrdeset, tridesetpet ih je objavljeno na istome u vremenu od 5. rujna 2020. do 1.siječnja 2023. godine. Naslov same zbirke poezije je po naslovu jedne pjesme iz iste. Potencijalnim čitateljima želim ugodne trenutke pričitanju ove moje zbirke poezije.”

više

HRVATSKI JEZIK U KNJIŽEVNOSTI

Uz mjesec hrvatskoga jezika

piše: Miljenka Koštro

Mislim da je ovo tema o kojoj treba što češće i više govoriti pogotovo u mjesecu hrvatskog jezika treba govoriti o položaju   hrvatskog jezika u književnim djelima.  Svjesna sam kako bismo o ovoj temi mogli govoriti tri dana, ali treba od nečega početi. H Veseli me činjenica da su mlađi zainteresirani za ovu temu.…

više

NE VJERUJ DANAJCIMA…

piše: Milan Rajšić

Rijetko u što, sam tako siguran, kao da se meni, a i Vama, nos neće produziti kao kod Pinokia koji laze, upita li me/Vas netko, jesam/jeste li, nesto pozitivno i dobro, pročitali o Turskoj u posljednjih pedeset godina.

Bez straha da mi nos ne postane dugačak kao slonova surla,…

više