SLUŽITE SVOME NARODU

Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i saborskim zastupnicima

piše: Mato Agatić
olovka ruka pisanje prijepis pisatiSingen/ Impresioniran najnovijim događanjima u domovini, želim istaknuti …jednu relevantnu bitku smo dobili (imamo konačno slobodu) i trebamo permanentno biti zahvalni onima koji su sve što su imali (živote, obitelj, mladost, imovinu) darovali u vjeri da ćete Vi časno voditi i izgrađivati ovu zemlju kako bismo mogli sretno živjeti i raditi svi zajedno i generacijama koje dolaze osigurati svijetliju budućnost.

Prioritetno je bilo, što smo i očekivali, da ćete spriječiti daljnju pljačku hrvatske države, da ćete zabraniti prodavanje hrvatskog blaga, da će biti pomaka prema boljitku. Nismo ni sanjali da će doći do pada standarda, rasta nezaposlenosti i da ćemo živjeti i ići ka zamagljenoj budućnosti.

Očekujem da radite u interesu biračkog tijela, inače ćemo s ovakvom politikom brzo dosegnuti dno i zemlju ćete gurnuti u duboki ponor.

U teškim vremenima ginuli su oni za koje je Hrvatska bila najveća svetinja, a među njima nije bio veliki broj političara. Jako malo Vas je bilo u rovovima.  Ginuli su domoljubi dok je istovremeno dio vas, kao i vaše djece po inozemstvu završavao studije.

Umjesto da poštujete branitelje koji su pobijedili jačeg i brojnijeg neprijatelja, neki od vas još uvijek bacaju otrovne strijele na renomirane osobe dostojne  našeg poštovanja i vaše zaštite.

Uz Srbe koji su se vratili u Hrvatsku kao svoju domovinu, vratio se i dio oponenata kojima ste obnovili kuće, dali zaposlenje, a oni zauzvrat nesmetano i dalje truju našu mladež.

Napravili ste registar branitelja, što je u konačnici u redu. Ali gdje je registar oponenata i ostalih zločinaca koji su digli koljačke ruke protiv nesrba u Hrvatskoj, koji su silovali, mučili, rušili i palili. Oni za Vas, očito ne postoje ili su već abolirani i time bačeni u zaborav.

Onima koji ne žele prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu, bit će pravo umijeće uspjeti objasniti da konačno shvate kako su dio Hrvatske, kako trebaju s Hrvatima dijeliti dobro i zlo i konačno i iskreno prihvatiti davno pruženu ruku pomirenja, da ruše ograde, a grade mostove povjerenja te da svog Iliju Garašanina i njegove „Načertanije“ ostave povijesti i okrenu se budućnosti.

Ako to ne žele, onda im preporučite da pročitaju izjavu australskog premijera Kevina Rudda u kojoj se obratio svima koji Australiju ne prihvaćaju kao svoju domovinu, a u njoj žive te im predložio: ako ju ne vole i ne poštuju njezine zakone, da se slobodno mogu iseliti.

Smatram da ova poruka vrijedi za sve one koji ne prihvaćaju zemlju koju su samo odabrali kao domovinu i ne žele integraciju, da istu napuste. Sažeta, iskrena i dovoljno razumna poruka.

Čvrsto vjerujem da ćete konačno postati hrvatska vlada, hrvatski sabor i hrvatske političke stranke, a to znači da budete u službi svog napaćenog naroda.

Ako to ne učinite, onda nas prestanite više predstavljati i omalovažavati. Poštedite nas i idite uživati u mirovinama koje niste zaradili.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Služiti svome narodu ne znači samo..o tome pisati kako bi nešto trebalo učiniti ili da bi nešto trebalo učiniti..već se je tu potrebno malo više radno napeti.. te reći i smjernice..kako i na koji način, to njegovo što misli da nije dobro ni kvalitetno poboljšati ili čak konkretno izvesti, kako bi stvarno svima bilo bolje .Pa se je za nadati da je to stvarno autor, osim što je iznjeo nama u HGB i poslao uz put i ..Vladu RH.. direktno te ujedno i ..Hrvatskom Saboru..RH,..tek onda to ima i nekog efekta..Tako sam makar i sam nekada činio drugo je pitanje… Read more »

Drazen Katic
Drazen Katic
10 years ago

slazem se josipe sa tvojim opisom uloge dijaspore. medjutim u zivotu s egotovo nista ne poklanja, pa tako ni pozicija koju iseljenistvo ima u hrvatskom drustvu. od mnogih prepreka koje postoje, predrasuda pa do straha od konkurencije, kako bivse a tako i sadasnja vlada sigurno nece uciniti vece korake da iseljenistvo dobije vise prostora u hrvatskoj politici te donosenju zakona. do sada je iseljenistvo u hrvatsku donijelo oko 100 milijuna eura. na taj nacin je pokazalo da mu je do hrvatske stalo, sad hrvatska treba pokazati da joj je stalo do iseljenistva.

Josip Mayer
10 years ago

I meni bi bilo još draže..da je gospodin autor u svom otvorenom pismo..spomenuo te poručio vladi..da ima više srca za hrvatsko dijasporu. u koju spada i hrvatsko iseljeništvo.Kao jedna od većih privrednih grana u hrvatskom gospodarstvu.I zadnje je vrijeme da se hrvatska dijaspora ne gleda samo kroz izborno tijelo..već kao politička,gospodarska i društvena alternativa za buduća vremena.

Drazen Katic
Drazen Katic
10 years ago

Gospodine Čovik, “izvan Rebublike Hrvatske se ne kroji politika”. Politiku kroji sadašnaj Vlada i Sabor RH. Hrvatsku državu su stvarali oni koji žive u RH, ali uveliko i oni “izvan”i to u vidu humanitarne pomoći, oružja, uniformi, cigareta, te oni koji su osobno došli u RH boriti se. To se nesmije zaboraviti, a ni marginalizirati. Iseljeništvo ima pravo da sudjeluje kako u dnevnoj politici, tako i u donošenju zakona u RH. Postoje 3 saborska zastupnika koji zastupaju iseljeništvo. Dodatni element koji utječe na zakone u RH je Europska Unija. Hrvatska ulazi uskoro ravnopravno u Uniju i shodno tome morat ćemo… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Slažem se da se ovu socijalnu Kukuriku Vadu,pod moto crvenila,bezumno napada,dok je ona predhodna.ZNA,SE bila ćak ponekad preveligirana,sve više su pojedinci krali. Nisam bio na bojišnici ali..sam bio tik blizu nje, dijeleći humanitarnu pomoć na području, Sisačko Moslavačke Žipanije,ono Mošćenica ,Petrinja,Glina,Hrvatska Kostajnica, Dvor na Uni,Bio sam i u Jasenovcu..tamo smo nosio nešto novaca za grsdsku voduopskrbnu pumpu,kojeg smo zajednički organizirali u Waiblingenu u mom klubu ” KuSV Zrinski Waiblingen” te su i Jesenovčani sudjelovali na toj Benificiskoj organizaciji..bili kod nas u posjeti..Bojišnica je u Jasenovcu bila odma preko kupe,rekli su mi da pazim jer gađaju neprijatelji direktno u glave..Tko bi… Read more »

Morski čovik
Morski čovik
10 years ago

Moram kazati da gospodin Mato Agatić u nekim stvarima ima pravo no u osnovnoj nema i to naglašavam sa uskličnikom! Mislim da ovakove napise niste namjeravali a ni razmišljali objaviti dok su na vlasti bili lopovi koji su zemlju opustošili do golih kostiju, koji su zemlju doveli do dužničkog ropstva i koji su ovoj vladi koju je na kraju krajeva izabrao legitimni Hrvatsku puk ostavili dugove u kojima država grca i hropti a spas se ne vidi na kraju tunela jer je mrak u tunelu ostavljen kao budučnost koju su nam dali ZNA SE koji. Nije mi drago da se… Read more »

Dražen Katić
Dražen Katić
10 years ago

Mato iznijeli ste prilično realan opis situacije koji se dogodio za vrijeme i poslije domovinskog rata u RH. Hrvatske ubrzanom snagom ide prema dnu nacionalne ekonomske. Da li će ona kao nova članica EU poslije Cipra i Slovenije morati objaviti državni bankrot, vidjet će se. Predsjednik Tudžman je prije 2o i više godina govorio o 200 bogatih familija u Hrvatskoj. Privatizacijom se to i obistinilo. Postoji oko 100 bogatih familija u RH, a ostali nemaju gotovo ništa. Ja odajem počast svim onim nacionalnostima koji su se borili u Domovinskom ratu za RH. Sa mnom su na Karlovačkoj bojišnici na prvoj… Read more »