NEKA MI SUDI HRVATSKA

Zagreb/ Dana 15.07.2010. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu održana je promocija knjige “Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe”. Promociju je otvorila Jasna Kovačević, ravnateljica Knjižnice, koja je u svom govoru istakla da je neizmjerno tužna i zbog smrti gosp. Oreškovića koji se ubio zbog sličnih razloga opisanih u sadržaju knjige, dok su gosti govornici bili prof. filozof. Marijan Boršić, atletičar i poduzetnik poznat po svojim pravnim bitkama  Željko Knapić,  Ana Pokrivač, dizajnerica i akademska slikarica, dobitnica brojnih nagrada za dizajn, te Nada Landeka , autorica i poduzetnica.

Gosti na promociji su izmedju ostalih bili i Dan Šercar, anđeolog, Kasum Cana, predsjednik Udruge Roma i mnogi drugi gosti, pjesnici, poduzetnici, bankari.

Povratni komentari čitatelja koji su knjigu  pročitali kažu da je to knjiga “koja se pročita u dahu i ostavlja bez daha….”, dok drugi kažu da su je pročitali u dahu, za tri sata i da su cijelo vrijeme plakali……, mnoge boli želudac od težine sadržaja….. no u svakom slučaju knjiga je zaintrigirala mnoge iako joj sam naslov ne dozvoljava prebrzu medijsku pozornost i pažnju, a i sama autorica Nada Landeka nepoznata je kao književnica i do sada nema objavljenu niti jednu knjigu. No, nije nepoznata čitateljima zato jer vec godinama pise na portalima, na kojima ima stalnu kolumnu a i dobitnik je više mjesečnih nagrada za Temu mjeseca.

Knjiga “Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe” kako su to rekli gosti govornici na promociji, napisana je srcem, sadržaj koji govori o ulaganju novca u gospodarstvo jednog povratnika iz Njemačke,  je isprepleten tugom, patnjom, neprilikama, vjerom, ustrajnošču, hrabrošču i nadom. Upravo ta nada mogla bi pomoći mnogim građanima ove zemlje da shvate da se iz svih situacija može naći izlaz, ukoliko ustrajno to žele i usmjere se k traženju rješenja. Sadržaj opisuje težak poduzetnički put hrabre poduzetnice koja je uložila obiteljski novac ušteđen dugogodišnjim radom u Njemačkoj a kojoj su se na njezinom poduzetničkom putu našle brojne prepreke, između ostalog nezakonita i krivotvorena sudska rješenja, ucjene od strane pravosudnih tijela, isprepletenost sudaca i stečajnih upravitelja, općinskih državnih odvjetništva i policije, kamatara i POE. Knjiga je u potpunosti utemeljena na istinitim događajima, a sav izvor popisan je na kraju knjige na dvije stranice. Na promociji su uz knjigu gostima podijeljene i majice sa srcem u kojem se nalazi Hrvatska, isto kakvo se nalazi i na naslovnici knjige.

Predsjednik Republike Ivo Josipovic, kao osoba koja je itekako kompetentna za analizu ovog sadržaja (dr. prava) pročitao je knjigu, i uputio čestitke za promociju na koju nije mogao doći zbog drugih unaprijed isplaniranih obveza.

Veronika Vere

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments