KOMENTAR TJEDNA

Komentar na objavuPreminuo naš dragi Josip Prudeus”

komentar3Viktorija Banić/ 26.01.2020./ Dragi gospodine Josipe, nedostajat ćete, od danas, svim novim obezglavljenim stihovima, mislima i zbrkanim riječima koje će teško pronalaziti svoje mjesto.

Svim onim inteligentnim, toplim, promućurnim budućim “prudeizmima” pred kojima se zastane, još jednom, uz blagi naklon i poludizanje šešira kaže “Moje poštovanje!”

Nedostajat će gospodin uz kojeg su rasla sretna tuđa djeca, tople, …

više

NATJEČAJ POSVEĆEN NIKOLI TESLI

teslaPoštovani, moje je ime Milivoj Pašiček, novinar pedesetak godina – od reportera do gl. urednika i direktora, danas u mirovini, ali gl. urednik portala totalinfo.hr i predsjednik Udruge Kulturosfera. Pokrećemo veliki natječaj i želimo objaviti knjigu – međunarodni zbornik pjesama o geniju Nikoli Tesli.

Stoga Vas molim za pomoć kako bismo došli do što većeg broja pjesama da nam pomognete i ponešto objavite…”

Reagiramo na poziv kolege Pašičeka i objavljujemo sljedeći natječaj očekujući od vas, dragi čitatelji i suradnici, pozitivnu reakciju i obilno sudjelovanje.

UDRUGA „KULTUROSFERA“ IZ ZAGREBA RASPISUJE MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA NAJBOLJE PJESME POSVEĆENE NIKOLI TESLI
(ZA ZBORNIK)…

više

DOMA JE NAJLJEPŠE

Iz naše arhive/ objavljeno 15.09.2016.

tekst: Sonja Breljak
foto: Branko Breljak
DSC_0430
Velika Gorica/Zagreb/ Zaprešić, Samobor/ Stigoh u Veliku Goricu i Zagreb protekloga tjedna u sred završnice izborne utrke. To je drugi susret s hrvatskom metropolom tijekom mog godišnjeg odmora. Jednom na početku i sad opet pred kraj, netom prije povratka za Berlin.

Sad, uzesmo par dana više, u želji upoznati malo bolje glavni grad Hrvatske i njegovu okolicu.…

više

MISA ZADUŠNICA U SAMOBORU

jožaJavismo prije koji dan s uistinu velikom, iskrenom  tugom u srcu, da je naš dragi prijatelj i dugogodišnji suradnik, učitelj, pjesnik, pisac, novinar, domoljub i veliki čovjek, Josip, Joža Prudeus, preminuo 25. siječnja 2020. godine u Samoboru, u 76. godini života.

Josip Prudeus je sahranjem 27. siječnja na mjesnom groblju u Samoboru, ispraćen, prema njegovoj želji, svećenikom i članovima užeg kruga obitelji.

Misa zadušnica za pokojnog Josipa Prudeusa bit će u subotu, 1. veljače u 18,30 u Franjevačkoj crkvi u Samoboru.…

više

SVJETIONICI NA MORU ŽIVOTA

tekst: Stjepan Poljaković
stipaČlanak je inspiriran (s)trpljenjem meni dragih ljudi.

“Umnici, (u nekim prijevodima piše i pravednici), će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti, kao zvijezde navijeke, u svu vječnost.« (Prorok Danijel 12.3)

Kada sam prvi puta pročitao 73. psalam imao sam dojam da mi je s očiju pala mrena od koje mnoge stvari nisam vidio u pravome svjetlu.…

više

MRVICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

piše: Slavica Jurčić
slavicaDanas je prekrasan sunčani dan, odlučila sam iznijeti posteljinu na sunce da ju prozračim i osvježim na svježem zraku.

Inspiracija za pisanje me je prekinula u poslu, protresanje deka i sunce koje se probija kroz oblake daju mi motiv da napišem par riječi.

Moj život domaćice i majke ali i žene, do…

više

OPATIJO BAJNA

piše: Marijana Šundov

Opatija - detaljOpatija/27. siječnja 2020./ Kao netko tko je cijeli život radio puno radno vrijeme, uvijek sam voljela planirati ono slobodno vrijeme, posebice putovanja vikendom. Smišljala sam kojim putem ići, koliko vremena treba za koju rutu, što ću vidjeti, što i gdje jesti, koliko se zadržati… Rezultat toga je bila moja stalna tjeskoba i zabrinutost što ako ne ispadne kako sam planirala?

Sada znam, puno toga je bilo bespotrebnog, …

više