EDO RETELJ – VISINE I VISINE

U SPOMEN

piše: Dražen Radman
Možda ste čuli da je prije nekoliko dana na Kamešnici smrtno stradao splitski alpinist i himalajac 52-godišnji Edo Retelj (1961. – 2013.).

Iznenadna lavina se sručila na njega i još trojicu mlađih prijatelja. Jedan je spašen s lakšim ozljedama, a dvojica s težim ozljedama. Edo je ostao na planini ……

više

DA DRUGE LJUBITE …

priredila: Sonja Breljak
Molbom za objavom priloga o bolesnim dječacima iz Vrgorca, javila nam se Maja Kuten- Hadrović iz Dobrotvornog instituta Hrvatske, “humanitarne organizacije usmjerene prema razvoju civilnog društva” koja u nadnevku svoje stranice /www.dih.hr/između ostalih, ima i citat riječi Majke Tereze:
Ako druge ljude sudite, nemate vremena da ih ljubite!

Evo kratke pripovjesti o obitelji dječaka, blizanaca, Franje…

više

MI “MAST” A ONA NE “MAST”

piše: Jasna Župan
Mislila sam da kasnim s ‘osvrtom’ na Ingrid ali kako vidim ipak ne …uvukla se ljudima, ne u srca, nego u usta.

Ovakva kakva jesam, isprva sam ženu žalila kao što žalim sve koji su izvor  sprdnje onih boljih, savršenih i najpametnijih a sad ju čak i razumijem.

Oni valjda manje savršeni se nad takvima sažale pa se eto svrstah u tu omanju skupinu. Blago nama na masovnom savršenstvu i …

više

ŠUTNJA RADNIKA LUKE

piše: Joso Špionjak
„Luka, zašto šutiš cijelo vrijeme?“– upitat će ga poslovođa.
Odgovor je uslijedio laganim tonom.
Ne, nije to bilo zbog teškoće sa jezikom.

Decenije boravka i rada na njemačkim gradilištima omogućile se i ovom čovjeku, koji je bio gotovo bez…

više

KOMITE IZ SIBINJA

piše: Emil Cipar
Seobe hrvatskog naroda iz jednog kraja u drugi postojale su uvijek. Sa seobom je uvijek bila povezana netrpeljivost domicilnog stanovništva prema doseljenicima. Tako je i u Sibinju, jednom selu u Slavoniji …u selu u kojemu sam išao u školu.

Ovo selo-općina opljačkano je prije desetak godina za zemljište koje mu je poklonila država. U to doba načelnik općine je bio jedan doseljenik iz Bosne. Sudski proces u tom slučaju nije završen, ali se sve svodi na to kako je okrivljeni načelnik bio samo…

više

UZBRDO, NIZBRDO

 MOJI ENGLESKI DANI

piše: Ana Kolak
Eastbourne/Ne mogu realizirati da sam već 6 mjeseci u Engleskoj! Tako je nevjerojatno da je već više od pola ove školske godine na Eastbourne College-u prošlo!

Vrijeme leti i ni jedan dan nije kao drugi.

Nakon što sam bila kratko za vikend u Berlinu opet sam tu već skoro tri tjedna i opet sam puno toga doživjela o čemu vam rado pričam u ovim pismima.…

više

GUBITNIK NA DOBITKU

piše: Ivo Dorotić
Na netom završenom natjecanju za titulu prvaka sjevoroistočne Njemačke i prolaz dalje u natjecanju za prvaka Njemačke, Sd Croatia Futsal Berlin je ostvarila svoj cilj -nastavak natjecanja osvajanjem drugog mjesta.
Naime, Croatia je u grupi bila prva. U četvrtfinalu je pobjedila prvaka Berlina, s kojim je inače u prvenstvu sve utakmice izgubila (LFC 1892). Pobijedila je s 4:3. Dok je u  finalu izgubila od VfL 05 Hohestein Ernstal s rezultatom 3:1.

više

U LAŽI SU KRATKE NOGE

TREBA LI PONIŠTITI PRETVORBU I PRIVATIZACIJU

piše: Mirko Omrčen
Posljedice pretvorbe i privatizacije u Hrvatskoj nisu samo te da se jedan uski sloj ljudi preko noći silno obogatio i uz pomoć privatizacije dočepao goleme imovine, koristeći se političkim i drugim vezama. Prljavom rabotom u privatizaciji ta malobrojna kasta bogataša došla je time i u priliku da kontrolira velik dio bogatstava ali i da dominira, ne samo ekonomskim životom, nego i da bitno utječe na političke prilike i zbivanja u Hrvatskoj.

Osim toga putem svojih “opunomoćenika“ mnoga poduzeća u

više