LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA

piše: Marija Kukić
Ako se po jutru dan poznaje, po onome što smo toga jutra vidjele, očekivale smo lijep i sunčan dan. U ušima mi je odzvanjala melodija popijevke „Što je danas lijep i sunčan dan“. Zašto ga onda upropastiti dangubljenjem u Hercegovini kada je more nadohvat ruke i zove nas u svoje naručje?

Josipa je uspostavila vezu s Ratkom, sinom obitelji Borić. Nakon nekoliko telefonskih razgovora, odluka je pala:
„Idemo u Podgoru. Ima slobodnih soba.“

više

OTVORENA VRATA ZAJEDNICE

0565Berlin/ Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica ima otvorena vrata u ovu subotu 26.09 2015.  od  20.00 sati.

Uz dobro društvo i glazbu našeg  DJ-a bit će to ugodna večer. Pridružite nam se, poziv je Mire Kiš, predsjednice ovog udruženja.

Hrvatska zajednica je na adresi: Karl-Marx Straße 204-206 Berlin-Neuköln.

više

PRKOVEČKI MEMENTO

piše: Slavica Sarkotić
Život tako brzo juri da se često ne stignemo ni osvrnuti za sobom. Ujutro kad ustanemo, već imamo isplaniran cijeli dan koji je pred nama.

Ustajem rano, obavim ponešto prije odlaska na posao, onda sjedim osam sati za mikroskopom, promatram ne baš lijepe stvari. Pišem ljudima presude. I danas sam napisala jedan Carcinoma in situ, dvije Dysplasia gradus medii, i još nekoliko atipija na stanicama.…

više

JUBILEJ JESENI

Kako je bilo na 50. po redu manifestaciji “Vinkovačke jeseni 2015” 

tekst i foto: Slavko Žebić
DSC05614„Jeseni su, milo janje moje, barem da su u godini dvoje“ orilo se iz više od 4 tisuće grla sudionika jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni, članova i članica 86 udruga i društava iz čitave Hrvatske i okolice, koji su gradu na Bosutu darovali mnoštvo lijepih pjesama, zvuke tamburice i raskošno ruho svojega kraja.…

više