NA KONCERTU “WELLEBITA”

foto: Nada Zovko
PHOTO-2018-07-22-22-13-15Berlin/ U netom prošlo nedjeljno popodne, Tamburaški orkestar Wellebit 1902 održao svoj tradicionalni ljetni koncert u evangeličko-metodističkoj crkvi u berlinskoj četvrti Wittenau. 

Bila je to prigoda još jednom prije ljetnog odmora, čuti valcere, koračnice i  pjesme skladatelja iz raznih zemalja svijeta.

Nedavni koncert zakazan u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici, …

više

BERLINSKA LJETNA VEČER

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ Dok na jednom i drugom kraju Europe, traju veliki požari koji odnose i brojne žrtve, i njemački glavni grad preživljava najduže i natoplije ljeto od kad pamti potpisnica ovih redaka.  Pri tome i zalasci sunca izgledaju skoro pa mediteranski, Spree poput kakva moćna jezera a cijela slika poput umirujućeg dijela morskog horizonta.

IMG_2361

više

ISTO NIJE ISTO

I u čemu je stvar?
.
Iz naše arhive/ objavljeno 30.05.2014.
.
Joža Prudeus
ispiti_znanjaA da, to više nisu bile početničke godine moga učiteljevanja. Nisam postao mentor, ali sam mator i sve matoriji.

U jednom osmom, u jednoj školi, u jednom gradu pripremali se mi za kontrolni. I na opće zadovoljstvo išlo to njima. Činjenica koju će svi moji dobrohotni učenici potvrditi jest da moji kontrolni zadaci nikada, nikada nisu bili teški. Jedino… Što jedino?

Jedino su uvijek znali da sam lagano umotao u tobože teško i da će morati misliti. Jedino je tu  bio problem. Nisam nikada želio imati nemisleće odlikaše. Nikada…

više