NEOPISIVO

piše: Mirela Bajlović-Marasović

Ovih dana mi se srce nekako divlje ubrza… naviru mi lijepa sjećanja…  sjećanja koja si baš i nisam mogla ovdje dopustiti… jer previše me boljela spoznaja da sam zakazala… da sam otišla… da ništa nisam mogla promijeniti u Hrvatskoj, osim pomiriti se s činjenicama našeg državnog i društvenog stanja…  a to nije bila opcija… osjećaj da nisam bila dovoljno podobna… dovoljno preko veze‘… dovoljno izdržljiva, dovoljno snalažljiva… nisam ništa mogla osim dušu prodat´političkom ološu i tonuti u jadu, bijedi i neimaštini… a ni to nije bila opcija… pa sam otišla……

više

NADBISKUPOVA POTPORA

Heiner-Koch_810_500_55_s_c1Berlin/ Nakon pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Englezima, na adresu Hrvatske katoličke misije Berlin, točnije, na ruke voditelja Misije, fra Edvarda Sokola, stigla je poruka čestitke i potpore berlinskog nadbiskupa, dr. Heinere Kocha, u kojoj stoji sljedeće:

Dragi fra Sokol, drage sestre i braćo Hrvatske katoličke misije Berlin,…

više

ODABRANE PJESME ZA “STIJEG SLOBODE”

tekst: Nikola Šimić Tonin
Odabrane su pjesme i sudionici pjesničke manifestacije Domoljubne pjesme Stijeg slobode IV, Knin – Pakoštane 2018., za završnu večer: Stina pradidova, Kninska tvrđava 3. kolovoza u 20 00 h.

Od 273 prispjele pjesme na pjesnički natječaj odabrano je njih 12 za završnu večer Stina pradidova, na kninskoj tvrđavi.

Pjesme je odabralo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Nikola…

više