NISMO GRANA BEZ KORIJENA

Iz priopćenja Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

IMG-20180707-WA0029Tomislavgrad/ Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice izvan Republike Hrvatske u narodnoj nošnji održana je 6. srpnja u Tomislavgradu, a pokrovitelj događanja je i ove godine Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prilika je to za povezivanje i jačanje međusobnih veza i zajedništva Hrvata diljem svijeta. 

Cilj manifestacije je očuvanje i njegovanje tradicijske kulture Hrvata kao jedne od temeljnih vrijednosti hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta, što je kroz svoje obraćanje istaknula  gospođa Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika te poručila:

više

DO KADA ĆE DVOSTRUKA MJERILA ČINITI NAŠU SVAKODNEVICU

piše: Žartko Delač
fotolia-pitam-seUpravo završeni festival elektronske glazbe u Splitu prema raznim izvorima srušio je mnogobrojne rekorde. Broj posjetitelja, izvanpansionska potrošnja, rasprodani smještajni kapaciteti, broj država iz kojih su došli partijaneri, količina smeća na stadionu i oko njega, broj privedenih dilera ili konzumenata droga…

Nažalost, među ove brojke moramo uvrstiti i prvi zabilježen smrtni slučaj među posjetiteljima festivala.…

više

SUSRET NA KRAJU SVIJETA

piše: Marica Žanetić Malenica
Tijekom mojega boravka u Australiji, krajem 2016., posjetila sam i državu Queensland na obali Pacifika. Prijatelji, kod kojih sam boravila dva dana u gradiću Redcliffe-u, dovezli su me u glavni grad Brisbane, u stambeno naselje s kućama posloženim u nizu.

„Eto, to je ta adresa“, kaže mi Tino, parkirajući se ispred posljednje. Izlazim iz auta.

Ulazna vrata se otvaraju i ispred mene se stvori stasita, još uvijek…

više