POZIV NA PANEUROPSKI PIKNIK I PREDSTAVLJANJE “RIJEČI”

Prenosimo poziv iz pera Ivice Košaka, predsjednika Hrvatske kulturne zajednice – Ogranka Matice hrvatske u Wiesbadenu 

RIJEČ-150x150“Poštovani članovi i prijatelji Hrvatske kulturne zajednice – Ogranka Matice hrvatske u Wiesbadenu, osobno i  ispred Hrvatske kulturne zajednice – Ogranka Matice hrvatske u Wiesbadenu ) srdačno Vas  pozivam u subotu, 13. travanja 2019. godine na  Paneuropski piknik u okviru ovogodišnjeg goEast filmskog festivala u Wiesbadenu.

HKZ-Wi/OMH je suroganizator ovog piknika na centralnom trgu, ispred gradske vijećnice u Wiesbadenu.…

više

PRAVI PRIJATELJI

piše: Marija Juračić
prijateljDa su građani Lijepe Naše dobri i plemeniti ljudi, koji će uvijek priskočiti u pomoć nemoćnima i potrebitima, ne treba dokazivati. No. manje je znano da su i kao prijatelji vrlo privrženi  i darežljivi.

Ta spoznaja, koliko drže do svojih prijatelja, uvukla je u mene blagu tugu i sumnju da ja prijatelja zapravo nemam. Sa svojom najboljom prijateljicom podijelim poneki trač, popijem kavu u omiljenom kafiću i već po navici tu kavu uglavnom plaćamo naizmjence.…

više

O HRVATSKOM NOVINARU, PRVOM “PRAVEDNIKU MEĐU NARODIMA”

Lijepo je vidjeti internacionalne uspjehe naših Hrvatica i Hrvata, ali i ovakve doboko humane postupke spašavanja tuđih života u po život opasnim vremenima.

 Iz drugih medija/objavljeno 17.02.2005… croatia.ch

prilog pripremio: Zvonimir Mitar

Yad_Vashem-696x464/ Foto: israeltourism, flickrPrvi novinar “pravednik među narodima” – od svih hrvatskih, a pretpostavlja se i europskih novinara – proglašen je nedavno u Izraelu. riječ je o Pelješčaninu Rudimiru Rudolf Roter iz Potomja, rođen 7. ožujka 1897., umro 1959., i to za pomoć u ratu kolegi novinaru Abrahamu (Abu) Koenu i njegovoj obitelji.

Sudbina toga hrabrog novinara s Pelješca doista je zanimljiva.

Prije dvije-tri godine Dubrovčanin Petrović zamolio me da mu …

više