PRIČA O LJUBAVI

napisao: Siniša Glavašević

Vrijeme u kojem živimo toliko je nezahvalno da čovjek poželi da se nije ni rodio, ili bolje da se rodi u neko drugo vrijeme i drugi put, i to samo zato što u ovom vremenu nema dovoljno ljubavi za sve.

Uzalud velike kuće, skupi automobili, zimovanje na visokim Tatrama, Garmisch-Partenkirchenima, uzalud skupi parfemi, brifinzi, sve je to izmaglica pravog života.…

više

NISI SAM, NI ZABORAVLJEN

piše: Mirela Marasović, socijalni pedagog/ Caritas

Još jedno radno jutro. Hladno je vani, ali sunčano… Ne ide mi se nigdje, ostala bih sjediti kraj ovih svojih polica za knjige, obgrlila bih svoju, toplu šalicu kave hladnim prstima i dozvolila mislima da kruže.

Obično ih kontroliram… ali imaju, ovisno o kapacitetu podnošljivog, svoje vlastite tokove, već utabane puteljke…struje kojima brzaju…od jedne misli nastanu dvije, pa se razmnože na šest, pa ih se rodi 36…ni trepnula nisam, već ih se nakotilo 1296… Prijete ekspanzijom, zatim invazijom… …

više

TRI BESPLATNE ULAZNICE ZA ON LINE KAZALIŠTE

Kazalište Planet Art iz Zagreba nudi tri besplatne ulaznice najbržim čitateljima

Kazalište Planet Art iz Zagreba čiji je osnivač i ravnatelj Marko Torjanac, pokrenulo je inovativan kazališni projekt – On line kazalište uživo i o tome  nas pismom obavijestilo a onda i mi objavom priloga i naše čitatelje.

Ukratko, riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

Predstave se prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line …

više

LEBDENJE

Žanka Žana Bošković Coven

Nebo je isplelo pletenice duginih boja
Iznad krošnje starog bagrema
Ovo je dan za let, rekla je
Ovo je dan za plovidbu, odgovorio je

Ušuškan osmjeh viri iza modrih oblaka
Kiša je saprala svaku zlobu ispod noktiju…

više