“DORA. BIJEG U GLAZBU” U BERLINU

Dokumentarni film o hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević je večeras u berlinskom kinu Babylon.

Premijera dokumentarnog filma „Dora. Bijeg u glazbu“ autora Kyre Steckeweh i Tima van Beverena o najvećoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević održat će se u utorak, 15. studenoga s početkom u 19.30 sati u kinu Babylon (Berlin-Mitte, Rosa-Luxemburg-Str. 30, 10178 Berlin).…

više

POEZIJA U POKRETU I GLAZBI

Što u 2022. godini znači poezija? Odgovor na to pitanje pokušava pronaći predstava Migracija kulture s kraja tjedna izvedena u Velikom salonu berlinske Schwartzsche Villa.

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ S kraja prošloga tjedna u berlinskom kultnom zdanju Schwartzsche Villa, spomeniku kulture od 1983. godine i Kulturnom centru od 1995. godine, prvotno izrađenoj daleke 1896. kao ljetna rezidencija obitelji umirovljenog bankara Carla Schwartza, predstavljen je kulturni projekt iz Hrvatske, na hrvatskom i engleskom jeziku, predstava naslova Migracija kulture.

više

“VIŠE SREĆE DRUGI PUT” U TETOVU

Što nam rade naši u Makedoniji?

prilog: Marko Vidaček/ Makedonsko-hrvatsko društvo

Tetovo/ U petak je prvi put u Tetovu izvedena komedija na hrvatskom jeziku i to na kajkavskom dijalektu. Za ovaj nesvakidašnji događaj tražilo se mjesto više.

Kazališna predstava “Više sreće drugi put” teatra ZAmKa, koja je izvedena u petak, na isti dan kada je osnovano Makedonsko – hrvatsko društvo u Tetovu prije 20 godina, izazvala je veliki interes javnosti.…

više