ODRŽANA PRVA CRO AKADEMIJA

U organizaciji Hrvatskog foruma po prvi puta je u Makedoniji organizirana CRO Akademija sa sudionicima iz četiri makedonska grada i gostima iz Hrvatske.

prilog: Marko Vidaček, Hrvatski forum

U razdoblju od 25. do 27. studenog na Popovoj Šapci (Šar Planina) po prvi puta je u organizaciji Hrvatskog foruma organizirana CRO Akademija na kojoj je sudjelovalo 30-ak sudionika iz četiri grada iz Makedonije, kao i gosti iz Gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice.

više

SVEČANI GODIŠNJI KONCERT

Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo “Stanislav Preprek” iz Novog Sada organizira u subotu svečani koncert i proslavu  obljetnice Ženske pjevačke skupine.

Novi Sad/ “Dragi sunarodnjaci, dragi prijatelji, velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na Svečani godišnji koncert HKUPD “Stanislav Preprek” kojim ove godine ujedno slavimo i desetu obljetnicu rada naše nadaleko poznate Ženske pjevačke skupine.

Naravno, u skladu sa velikom obljetnicom i program je ove godine posebno bogat i vjerujemo da će te imati zaista lijepu večer družeći se sa nama u subotu, 03.12.2022., od 19h u Malom amfiteatru Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina” (SPENS) u Novom Sadu. Unaprijed se radujemo susretu sa Vama!”, stoji u pozivu kojeg je potpisao Krešimir Tkalac, predsjednik HKUPD “Stanislav Preprek” iz Novog Sada.…

više

SANJAM

Nada Vučičić

kada se jednog jutra probudim
a znam da hoću radim na tome
i ugledam sunce na mom prozoru
kako sjaji iz sasušenih kapi prošle kiše
zgrčenim rukama davit ću mrtvu ribu
smrznutost joj zagrijavati do bola…

više