ODRŽAN 27. FORUM HRVATSKIH MANJINA

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu održan je 27. Forum hrvatskih manjina u novoobnovljenoj zgradi Hrvatske matice iseljenika.

tekst i fotografije: Snježana Radoš

U Zagrebu je 25. studenog 2022. održan u organizaciji Hrvatske matice iseljenika 27. po redu Forum hrvatskih manjina kojeg je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u nazočnosti brojnih visokih uzvanika te najuglednijih predstavnika hrvatskih manjinskih zajednica iz 12 zemalja europskoga susjedstva.…

više

ZORNICE U DOŠAŠĆU

Iz djelovanja Hrvatske katoličke misije Berlin

Berlin/ Svete mise zornice slavit će se u vrijeme došašća/ adventa petkom i subotom u 6.30 sati u crkvi St. Sebastian na Weddingu, a poslije svete mise bit će zajednički doručak u misijskim prostorijama.

Svetim misama zornicama približit ćemo se otajstvu Božića. Za najradosniji kršćanski blagdan pripremamo se na različite načine: pjesmom, molitvom, pokorom i dobrim djelima.

više

ADVENT I SVETI NIKOLA

Iz naše arhive/ objavljeno 05.12.2016.

Mali jezični savjeti

tekst: Marija Kukić, lektorica Hrvatskog glasa Berlin

Vrijeme je adventa ili došašća. To je vrijeme kada se pripremamo za  dolazak Kristov.

Riječ advent ili došašće (lat.adventus = dolazak) piše se malim slovom jer to nije naziv blagdana nego razdoblje u liturgijskoj godini četiri nedjelje prije  Božića, kao što je i korizma razdoblje u liturgijskoj godini četrdeset dana prije Uskrsa, ili kao što su četiri godišnja doba razdoblja u kalendarskoj godini.…

više

VJEČNO PITANJE

Iz naše arhive/ objavljeno 20.09.2020.

Sven Adam Ewin

Ako Te ima, Bože, reci mi gdje si?
Ti na to šutiš. Tvoja su usta nijema.
Ali ako Te nema, a ipak jesi,
A Ti mi reci gdje si kada Te nema?

Nad Tobom uvijek isto pitanje visi.
U kom pravcu da gledam. U koga? U što?
Nemoj, molim Te, s onim: jesi i nisi.…

više